Kas Naujo?

Skautų naujienos

2008-06-09

„Legenda tęsiasi": Biblioteka ant ratų

2008 metai Lietuvoje paskelbti SKAITYMO METAIS. Lietuvos skautija prisijungia prie šios idėjos ir inicijuoja projektą „Biblioteka ant ratų“. Projekto vieta ir laikas: Tautinė stovykla „Legenda tęsiasi“, 2008 07 12–20.

Kraunant kuprinę stovyklai, knygai dažnai pritrūksta vietos... Tik ne šiais metais! Tikras skautas į Tautinę stovyklą būtinai pasiims knygą. Ši knyga keliaus į skautišką BIBLIOTEKĄ ANT RATŲ.



Penkias dienas Tautinėje stovykloje veiks skaitykla, kurioje visi galės skaityti. Pasibaigus stovyklai, visos knygos bus padovanotos vaikų bibliotekoms, kurioms labiausiai jų reikia. Tad pasiimk savo mėgstamiausią knygą, kurią rekomenduotum paskaityti kitiems arba mėgsti paskaitinėti pats ir nieko prieš po stovyklos ją padovanoti.



Stovyklos knyga: kasdieniai skaitymai
Neabejojame, kad turi savo mėgstamą autorių, savo mėgtamą knygą, mėgsti skaityti bei klausytis skaitančiųjų. Tad pats laikas išrinkti SKAUTŲ KNYGĄ! Siūlyk lietuvių autoriaus knygą, kuri tavo nuomone verta SKAUTŲ KNYGOS vardo. Iš visų pasiūlytųjų pačią pačiausią išrinksime visi kartu. Ištraukos iš šios knygos bus skaitomos stovykloje, o skaitovu galėsi būti tu. Registracija prasideda nuo birželio 1 dienos. Registruotis adresu juodos.avys@yahoo.com



Savo kūrybos pristatymas
Esi išradingas, kūrybingas? Rašai eiles ar prozą? O gal dainuoji savo kūrybos dainas? Tuomet nedvejok ir registruokis į Tautinės stovyklos KŪRYBINIUS VAKARUS! Jų metu stovyklos dalyviai galės pristatyti savo kūrybą – eilėraščius, prozą, dainuojamąją poeziją. Registracija prasideda nuo birželio 1 dienos. Registruotis adresu juodos.avys@yahoo.com



Susitikimas su kūrėju
Į stovyklą ketiname prisikiviesti ir žinomų rašytojų. Juk smalsu pabendrauti su tais, kurie parašė mūsų mėgstamas knygas?

Rytinė spauda
Įsikursime saloje, tačiau budėkime, nepameskime pasaulio iš akių! Kiekvieną priešpietę stovyklos bibliotekos skaitykloje bus galima susipažinti su pasaulio, šalies ir sėlių krašto naujienomis – paskaityti šalies ir rajono dienraščius.



Įrodyk, kad skautas – ne šaukštas, o katilas, įdomiausių minčių prikrautas!