Kas Naujo?

Skautų naujienos

2008-04-08

Balandžio 4-6 d., Kaune įvyko skautų draugininkų mokymai

Ankstų vėlų penktadienio vakarą, tikėtai netikėtai prasidėjo skautų draugininkų mokymai. Dvylika dalyvių susipažinom, o po kiekvieno lūkesčių pasidalinimo pristatėme savo draugoves. Susėdę prie bendro stalo pasiruošėme rimtam savaitgaliui. O įvairių mielų įspūdžių, kurie vėliau tęsėsi tą vakarą (o gal ir naktį), čia neviešinsime! Užteks pasakyti, kad gitaros, fleitos skambesiai, sesių bei brolių balsai netilo iki pat paryčių. Tačiau galų gale net ir ištvermingiausi sulindo į savo miegmaišius, o tik pramerkus akis prasidėjo antroji mokymų diena.

Rytas buvo sunkus, bet po sočių, brolių ruoštų, pusryčių viskas nušvito naujomis spalvomis ir kibome į darbą. Diena nusimatė paslaptinga ir sunki, todėl ėjome į skautų kiemą pasisemti energijos.

Grįžę iki pietų dirbome iš visų jėgų ir į savo skautiškas galvas bandėme sutalpinti kuo daugiau žinių. Sekėsi puikiai ir net nepajutome, kaip atėjo pietų metas. Sotūs, vos pajudėdami, bet žaidimais išjudinti, tęsėme mokymus. Tomas ir Giedrė (vadovai) pristatė programos ciklą, planavom veiklą pagal ugdymo sferas, o su Mantu prisiminėme LS struktūrą. Kadangi šiais metais vyks Tautinė stovykla, žaidimo metodu bandėme pajausti stovyklos organizavimą ir organizacines problemas. Lengvai įsijautėme į savo roles ir pajutome, kad organizuoti Tautinę stovyklą nėra taip lengva, kaip atrodo, susidūrėme su daug problemų, kurios vėliau buvo išspręstos. Žaidimo (metodo) aptarimo metu lyginome žaidimą (metodą) su realybe ir supratome, kad realybėje tai yra daug, daug sunkiau... Po žaidimo (metodo) pavalgėme skanią vakarienę, pilnais pilvais dar bruzdinome gitaros stygas, bendravome su jūrų skautais, kai kas išėjo pasivaikščioti po Kauną, grįžę dar ilgai pliurpėme ir tik vėlai naktį (kai kurie paryčiais) nuėjome į sapnų karalystę...

Sekmadienį kas išsimiegoję, kas nelabai, bet visi gerai nusiteikę su šypsenom ligi ausų susirinkom kimšt žinių. Turėjome progos pasidalinti savo draugovių vizijomis ir misijomis, pažiūrėjome kokios situacijos kraštuose, padiskutavome. Kas sužinojo, kas prisiminė vyresniškumo laipsnius, susipažinome su skautiškomis specialybėmis, kurias bus galima išsilaikyti Tautinėje stovykloje. Gavome daug žinių, gerai praleidome laiką, turėjome produktyvių diskusijų (respekčiuks). Kaip visada nei vieni mokymai neapseina be įvertinimo, smagiai įvertinę visą savaitgalį teko ištarti:
„Draugai, išsiskyrimas mums bus!” (čia reikia sudainuoti)

Ir tikrai nepamiršime apelsin party... (mmm)

Straipsnį bendrom jėgom rašė: Vilniaus, Telšių ir Šilutės skautai. Redagavo viena sesė Ieva.