Kas Naujo?

Skautų naujienos

2008-03-30

Atvelykio šventėje ir vyresniosios skautės!

Praėjus savaitei po Velykų į Atvelykio šventę Prezidentūroje kasmet susirenka šimtai moksleivių iš įvairiausių Lietuvos kaimų ir miestelių mokyklų, remiamų Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo. Šiais metais šventėje dalyvavo ir Gruzijos prezidento žmona Sandra Elisabeth Roelofs su jaunesniuoju sūnumi. Prie šios šventės įgyvendinimo jau antrus metus iš eilės prisideda ir “Jorės” vyresniųjų skaučių būrelis.



Po Keistuolių teatro koncerto linksmi vaikai su mokytojais rinkosi Daukanto aikštėje, kur juos pasitikome mes, vyresniosios skautės.



Į šventę kiekvienas atsivežė pačių margintus gražiausius ir netikėčiausius margučius, įvairiausių piešinių, lipdinių ir kitokių įspūdingiausių kūrybinių darbelių. Nustebino vaikų darbštumas, kūrybiškumas, nuoširdumas ir nepaprasta šiluma.




Padaryti darbeliai keliavo į parodėles, kurių nugalėtojus buvo pavesta išrinkti mums. O tai buvo labai sunki užduotis.. Mes įsteigėme ir specialų prizą už skautiškiausią margutį, kurį laimėjo Veisiejų vidurinės mokyklos margintojai. Nebuvo pamirštos ir margučių ridenimo varžybos – rinkome pati stipriausią, toliausiai nuriedėjusį margutį.



Šiose varžybose sudalyvavo ir pats LR Prezidentas Valdas Adamkus kartu su žmona Alma.

Šventės metu grojo linksmieji Sadūnai. Šokome, dainavome ir ridinėjome margučius kartu su vaikais.



Tą dieną mes, kaip vyresniosios skautės, jautėmės tikrai naudingos ir reikalingos. Pati geriausia padėka buvo spindinčios vaikų akys ir nuoširdžios šypsenos. Tokia šilta pavasario šventė priminė, kad laimė slypi mažuose dalykuose, o stebuklus kuriame mes patys. Ir kaip sakė ponia Alma - draugystė yra didžiausias turtas!



Mūsų stiprybė – tai mes!
Budėkim!

Kernavės tunto Jorės vyr. skaučių būrelis