Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-09-27

Skautatinklio naujienos (rugsėjo 27 d.)

Ar skautatinklis jau ruošiasi žiemos miegui? Kas vyksta užkulisuose? Kokie prizai laukia mėnesio skauto? Skaityk skautatinklio naujienas ir sužinok!

Baigiasi pirmasis skautatinklio gyvavimo mėnesis. Šiek tiek pailsėję ir prisirinkę įkvėpimo rudenėjančiose Vilniaus gatvėse praėjusią savaitę susitikom pasišnekėti: „O kas toliau?“. Juk reikia pabaigti ne tik paskutinius atnaujinimo darbus, bet ir susiplanuoti, koks skautatinklis bus toliau. Ar tobulinsime jį technologiškai? Ką darysime su turiniu? Kol kas, it laužą sukrautą iš labai drėgnų malkų, nuolat jį įpūtinėjame ir sau po nosimi dainuojame: „Laužas dega laužas dega, mums gera ir linksma“...

Kol laužo malkos džiūna, spalio mėnesiui ruošiamės labiau nei laužavedžio specialybės laikymuisi. Naktį sapnuojame naujas specialybes, kurias pats laikas būtų pristatyti. Su Vyr. skautininku sutarėme, kad nuo šiol mėnesio skautai bus apdovanojami žaliaisiais Lietuvos skautijos marškinėliais bei kitais suvenyrais. Mėnesio iššūkių laimėtojams ruošiame dar geresnius prizus, bet jau tyliai džiaugiamės, kad matyt niekas nekonkuruos su „Popiete su skautatinkliu“ ir taip visos gerybės atiteks mums. Ruošiame ilgą sąrašėlį darbų programuotojams – iki lapkričio skautatinklyje turėtų atsirasti nemažai trūkstamų funkcijų, kurių nespėjome padaryti anksčiau. Na, ir šiandien, o gal rytoj vaskinsim dėl to, koks turėtų būti spalio skautatinklio iššūkis. Kai idėjų penkiolika, ne taip lengva imti ir išsirinkti!

Kol mes renkamės, tau siūlome atkreipti dėmesį į įvairius skautatinklio kampelius.

 

„Popietės su skautatinkliu“, jei kurią pražiopsojai:

Skautatinklio atsinaujinimo šventė

Pirmoji popietė su skautatinkliu

Antroji popietė su skautatinkliu

Trečioji popietė su skautatinkliu (svečiuose Vyr. skautininkas)

 

Projektai, kurie intriguoja:

Nors ir tylus, bet labai aktualus miegojimo renginys.

Marijampolės krašte įvyko "Praktinių skiltininkavimo pagrindų" mokymai. Laukiame įspūdžių! O kol kas galerijoje jau matėme šiek tiek nuotraukų.

Ką žinai apie Kazlų Rūdos skautus? Užsuk į jų projektą ir pamatysi - akimirką tikrai panorėsi kraustytis skautauti į Kazlų Rūdą :) Vien tie 200 skamba įspūdingai...

Trečią kartą apie Marijampolės kraštą, bet tai, kad jie tikrai gerai varo! Kas gali būti smagiau už šviežiausių pletkų sužinojimą tiesiai iš skautatinklio? Sveikiname naują krašto valdžią! Hip valio, hip valio!!! Ar galim visą kraštą paskelbti mėnesio skautais?

Kodėl gi nesudalyvavus rugsėjo mėnesio skautatinklio iššūkyje?

Iki spalio mėnesio vidurio gali vienas ar su skiltimi susukti skautišką filmuką ir dalyvauti su juo skautatinklio iššūkyje. Apie jį daugiau rasi ankstesnėse skautatinklio naujienose.

Ir vis dar laukiame dovanėlių iš norinčių tapti mėnesio skautu ir pasipuošti puikiais žaliais skautiškais marškinėliais! Turi dar tris dienas :)

 

Siunčiame linkėjimus!

Skautatinklio komanda