Kas Naujo?

Skautų naujienos

2007-06-18

Savaitgalis sėlių krašte

Jaunimo programos skyrius ir „Vyšnių“ taryba birželio 15–17 d. savaitgalį praleido prie rytinės Lietuvos sienos (vos keletas kilometrų nuo Latvijos) – Pakriauniuose (Rokiškio r.)! Dirstelėkite į žemėlapį – tikrai ne juokas atsigauti iki ten ;)



Vėlų penktadienio vakarą įsikūrėme Pakriaunių bendruomenės namuose. Sužibus žvaigždėms ir atsibasčius paskutiniesiems, sėdome naktinės vakarienės: dalijomės ir kelionės įspūdžiais, ir gardesniu kąsniu.



Ko gi nusibelsta į sėlių kraštą? Ogi vienu šūviu nusitaikyti į du zuikius! 1) „Vyšnių“ taryba kūrė rugpjūtį šiuose kraštuose vyksiančios patyrusių skautų stovyklos programą; 2) Jaunimo programos skyrius padirbėjo prie specialybių sistemos.

Šeštadienio rytą ši šauni kompanija ignoruodama nesiliaujantį lietų išsiruošė į ekspediciją – apšniukštinėti apylinkes. Čia esančioje skautų žemėje rugpjūčio 13–20 d. vyks Lietuvos skautijos patyrusių skautų stovykla. Patyrę skautai bus pirmieji čia stovyklausiantys!

Po pietų „Vyšnių“ taryba prisėdo prie konkrečios programos, dienotvarkės, kitų organizacinių dalykų. Tuo tarpu kitoje darbo grupėje darbas irgi kunkuliavo. Prie specialybių sistemos kūrimo panoro prisidėti Marijampolės vyr. skaučių būrelio narės Dovilė ir Vitalija, Pamario tunto atstovas Gediminas Ruskys, pristatęs Švedijos skautų specialybių sistemą, 80 km iš Visagino dviračiu atmynė ir Pavelas (Mokymų skyrius). Šį savaitgalį padėtas skautiškų specialybių pamatas – sukurta sistema. Reikalavimai konkrečioms specialybėms – dar prieš akis.

Užuot virę tik savo darbų katile, pabendravome ir su vietos žmonėmis: susitikome su Pakriaunių bendruomenės pirmininku, pažadėjusiu parūpinti būsimai stovyklai vandens, su kultūros centro vedėja, pristačiusia čionykščio jaunimo iniciatyvas, naudingai pasišnekėjome su parduotuvėlės vedėja – sutarta, kad rugpjūčiui kiek daugiau užsakys maisto prekių. Bene šilčiausiai bendrauta su vietos šviesuoliu Gyčiu ir gausia jo šeima; jų kieme vyko ir vakaro laužas, prie kurio pasikvietėme ir Pakriaunių jaunimą. Šai keletas akimirkų iš jo:






Sekmadienį „Vyšnių“ taryba dar paplušėjo prie savo nuostatų kūrimo; Jaunimo programos skyrius pasiplanavo savo darbus būsimam vadovų saskrydžiui. Gera darbuotis ir pramogauti bendraminčių būry!

JPS + VT