Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-03-04

ROVERWAY’06: JAMAM ITALIJĄ, arba mes ne pistoleros ir ne mačos

Rugpjūčio 6-14 d., Italija

RED.P. Tęsiame archyvinių skautatinklio pasakojimų traukimą į dienos šviesą. Šiais metais Roverway vyks Suomijoje. O kaip sekėsi lietuvaičiams prieš 6 metus Italijoje?

2006 08 24

Žinia apie šią Roverway stovyklą Italijoje mus pasiekė dar praeitais metais. Tad nesvarstę ir nedvejoję surinkome lietuvių grupę ir pasiryžome šiam išbandymui. Kelionė į stovyklą buvo tikrai neeilinė, nes dalis lietuvių pasiryžo važiuoti auto-stop‘u iki Turino, kuriame, kaip ir kitose 9 Italijos vietose (Venecija, Milanas, Roma, Florencija, Sicilija...), turėjo rinktis apie 5000 skautų iš viso pasaulio ir pradėti savo žygius. Stovyklos štabas suorganizavo 100 maršrutų po visą Italiją, tad kiekvienai delegacijai buvo iš ko pasirinkti.

Sekmadienį, rugpjūčio 6 dieną, Turine susirinkęs magiškasis lietuvių 13-ukas kartu su kitais 22 maršruto dalyviais – italais, ispanais ir portugalais – patraukė į Aviglianą (what a beautiful city!).



Keliaudami džiaugėmės, kad pasirinkome 22 maršrutą – mums teko pamatyti ir Italijos šalies gamtos grožį, ir paragauti tradicinės virtuvės subtilybių, prisiminti Olimpines žaidynes, vykusias Turine, bei iš tikrųjų pajusti Italijos kultūrą.



Per penkias žygio dienas spėjome aplankyti ant kalno stovintį vienuolyną, nuostabiai mažus Turino apylinkių miestelius,



pamatyti vietines gamtos ir architektūros grožybes, prisivalgyti (makaronų, vaisių ir ledų) tiek, kiek netelpa...



Kiekvienas galejo rasti, kur save išreikšti: laipiojant uolomis, jodinėjant, gaminant tikrą itališką maistą ir pan. Žygio metu įgijome tikrai gerų draugų, parodėme lietuviško skautavimo ypatumus ir sutarėme dar kartą susitikti.



Tačiau… Tačiau Roverway žygiu dar nesibaigė. Visi 5000 skautų sugužėjo į Loppiano stovyklavietę prie Florencijos, kur turėjome begalę įdomių užsiėmimų: bandėme pakartoti XVI amžiaus išradimus, gaminome odos dirbinius, artimiau pažinome Italijos miškus ir gyvūniją … Netgi visi važiavome į patį Florencijos centrą (įsivaizduojate, kiek autobusų reikia visiems išvežioti?)



Štai ir stovykla baigėsi, atsisveikinome su savo naujaisiais draugais ir pasižadėjome vieni kitų nepamiršti, juk pasimatysime kitame Roverway, ar ne?

LS delegacija Roverway‘uje

P.S. Jei kam kils klausimų (ypač apie straipsnio pavadinimą), kreipkitės į bet kurį iš šių 13 lietuvių: Loretą, Vaivą, Vytenę, Algirdą, Simą, Augį, Mindaugą, Indrę, Martyną (Mikį), Martiną, Aistę, Jorę arba Dianą :)

Ciao!