Kas Naujo?

Skautų naujienos

2019-03-06

Bičiuli, nuspalvink Lietuvą!

Vyr. skautų draugovės, būreliai ir įgulos yra kviečiamos sudalyvauti jau ketvirtą kartą vyksiančioje gerųjų darbų akcijoje!

,,Pasaulis jau pamatė Lietuvą, kuri sugrįžta iš tariamos nebūties, iš melagingai nudažyto žemėlapio, o aš matau, kaip šviesėjantis pasaulis ateina pas Lietuvą. Ir mes išimame korį medaus, ir pasisodiname prie stalo bičiulį, kurio bitės nepuola gelti, nes jis geras žmogus." Vytautas Landsbergis, Niujorkas, 1991 09 17.

 

 

Miela vyr. skaute, mielas vyti, ar esi girdėjęs, iš kur kilo žodis ,,bičiulis"? Ne? O gi iš žodžio ,,bitė"! Anksčiau žmonės, kaimynai ir artimieji dalindavo vienas kitam bites į avilius ir pasidalinę, visados likdavo bičiuliais! O ar pameni paskutinį kartą, kai kam nors pats tapai bičiuliu...?

Tęsiame projektą ,,Nuspalvink Lietuvą" ir jau ketvirtus metus kviečiame Tavo draugovę, būrelį ar įgulą tapti bičiuliais su visiškai nepažįstamu, sunkiai besiverčiančiu Artimu ir šią vasarą darbščiai kaip bitelės padaryti gerąjį darbelį - sunkiai besiverčiančio bendruomenės nario namams suteikti naujų spalvų nudažant, padedant suremontuoti namą ar sutvarkant aplinką.

Kada jau galite imtis Lietuvos spalvinimo?

Pasitark su savo draugove/būreliu/įgula, ar šią vasarą galėsite skirti laiko šiam bišiuliškam projektui ir iki kovo 20 d. užregistruok save ir savo brolius bei seses el. paštu renginiai@skautai.lt, laiške nurodydama(-s) dalyvaujančių būrelių/draugovių/įgulų pavadinimą (-us), kontaktinį asmenį, jo vardą, pavardę ir kontaktus (el. paštas, telefono numeris).
 
Tuomet Lietuvos skautija suras Jums tinkamą namą jūsų veiklos savivaldybėje ir su naujaisiais bičiuliais galėsite susipažinti jau nuo gegužės 1 d. Iki liepos 1 d. pranešate LS atstovui apie planuojamus darbus ir pirmyn! Laiko darbams atlikti turite net iki spalio 1 d. 
 
Renovuotų patalpų nuotraukomis, gerojo darbelio istorija ir naujais bičiuliais dalinkitės portale www.skautai.lt bei Lietuvos skautijos Facebook paskyroje ir džiaukitės karmos taškais!
 

Kyla klausimų?

Parašyk mums renginiai@skautai.lt, o daugiau apie renginio nuostatus gali pasiskaityti čia: https://www.scribd.com/document/401238833/Nuspalvink-Lietuv%C4%85-2019-nuostatai.
 
Šią vasarą kviečiame būtent Tavo vienetą tapti naujais bičiuliais kažkam, kam Tavo bičiulystė bus neįtikėtina Dievo dovana (taip 2017 m. projekto dalyvius, Kernavės vyr. skautus apibūdino atnaujinto namo savininkė Janina)!
 

Projekto rėmėjai: