Kas Naujo?

Skautų naujienos

2018-12-03

Taikos ugnis - vienijanti įvairovę

Šiemet tradiciškai prieš Šv. Kalėdas vykstanti taikos akcija "Betliejaus taikos ugnis" kviečia dalyvauti renginiuose.

Šiemet tradiciškai prieš Šv. Kalėdas vyksta taikos akcija ,,Betliejaus taikos ugnis". Šių metų akcijos šūkis: ,,Taikos ugnis - vienijanti įvairovę"

Gruodžio 18d. Betliejaus taikos ugnis atvyksta į Lietuvą ir kviečiame Jus į ekumenines pamaldas Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje (Pranciškonų bažnyčioje) Vilniuje. Pamaldų metu galėsite įsigyti žvakelę ir užsidegti taikos ugnelę.

Po pamaldų kviesime neišsilakstyti ir pasilikti agapėje, jaukiai pasibūti, pasikalbėti prie puodelio kavos ar arbatos.

Kvieskite savo artimus, draugus ir pažįstamus kartu jungtis prie taikos akcijos ir džiugiai sulaukti Jėzaus gimimo!

 

Kasmet lapkričio pabaigoje vienas vaikas iš Austrijos įžiebia žibintą nuo liepsnojančios amžinosios ugnies. Nuo šio žibinto pridegamas kitas, antras, trečias – ir ugnis, virtusi dalijimosi, draugystės ir taikos simboliu, keliauja iš rankų į rankas, iš valstybės į valstybę, automobiliais, traukiniais, net lėktuvais, pasklinda po globos namus, labdaros įstaigas, ligonines ar tiesiog miestų aikštėse dalijama su ramybės ir taikaus sambūvio palinkėjimu.

Taip sutapo, kad įžiebti liepsnos austrai keliauja į Betliejų, todėl ši kasmetinė, nuo 1986 m. vykstanti, socialinė akcija yra įgijusi Betliejaus taikos ugnies vardą. O juk amžinųjų ugnių pasaulyje liepsnoja ir daugiau. Nuo Armėnijos iki Zimbabvės, nuo Belgijos iki Nepalo – negęstanti ugnis nuo seno yra pasiaukojimo, įveikto blogio, gyvybingumo, idėjų tęstinumo simbolis. Iš tiesų nesvarbu, kuria ugnimi įžiebtą žvakę padovanosime kitam – tebūnie tai Kauno (Karo muziejaus) ar Paryžiaus (Triumfo arkos) taikos ugnis... Svarbiausia, kokią idėją perduosime.

 

Betliejaus taikos ugnis (BTU), šiemet per pasaulį nešama su mintimi „Taikos ugnis - vienijanti įvairovę“, tradiciškai Lietuvoje dalijama skautų ir ateitininkų organizacijų.

 
Renginio informaciją galite sekti čia: https://www.facebook.com/events/2158902964130627/