Kas Naujo?

Skautų naujienos

2006-03-27

Klaipėdos skautų iškyla

Išaušo gražus pavasario rytas, kurio visi skautai labai laukė... ŽYGIS!!! Susirinkome visi 9 valandą ryto prie Marijos Taikos Karalienės bažnyčios. Sustojome į rikiuotę ir raportavę maloniai nustebome, kad šį kartą žygyje dalyvaus daugiau skautų, nei praėjusiais metais. Mūsų gražus skautiškas būrys patraukė į Girulius ir ten skiltys gavo pirmąsias užduotis.

Žemėlapio pagalba skiltys turėjo rasti Kalotės ežerą ir tik tuomet atplėšti užklijuotą laišką kuriame buvo tolimesni nurodymai. Taigi, komandos išsiskirstė. Visi stengėsi kuo geriau ir kuo greičiau atlikti užduotis, kad spėtų laiku, 13val., atvykti į laiške nurodytą vieną - Olando kepurę. Vienos skiltys atvyko gerokai per anksti, kitos laiku, o dar kitos gerokai vėlavo. Čia visų laukė staigmena. Šią žiemą stebuklingas keturkamienis beržas subrandimo neįprastus vaisius. Užrištomis akimis kiekvienas turėjome atspėti to beržo paslaptį. Kas gi tie neįprasti žiemos speige subrendę beržo vaisiai? Pasirodo daugelio uoslė tokia pat gera, kaip ir akys. Nebuvo sunku ir nematant atpažinti duoną, lašinius, citriną, svogūną ir česnaką. Tuo tarpu brolis Dainius užkūrė ne didelį laužiuką. Visi draugiškai susidėję atsineštą maistą ir ratu susikibę giedojome maldą „Palaimink Viešpatie mus“, kibome į darbą. Kas kepė dešreles, kas kirto sumuštinius, o kas skanavosi sausainiais... Bevalgydami, žaisdami ir įvairiai išdykaudami nepastebėjom kaip greitai prabėgo laikas.
Švilpukas. Rikiuotė. Rankose vėl laiškai tik juose užduotis parašyta morzės abėcėle. Iššifravus paaiškėjo, kad reikia nukeliauti iki Dzotų, o pakeliui sukurti vaidinimą, kuriame būtų pavartoti žodžiai: laužas, skautas, žygis ir 85 maršrutinis autobusas. Pasiekę tikslą, vieni už kitus įdomiau ir originaliau, rodėme savo kūrybą. Draugiškai nutarta, kad jungtinė skiltis pasirodė blogiausiai, nes kūrė ekspromtu, ir nežiūrėjo kitų brolių ir sesių rodomų vadinimų, todėl jie kartu susikibę turėjo padaryti 6 tikrus skautiškus pritupimus. Po šių linksmybių patraukėme į gražią Girulių miško aikštelę, kur brolis Gediminas davė suaugusio skautybėje įžodį. Graži ceremonija - visi kartu sugiedojome Lietuvos himną ir pagerbėme naują mūsų organizacijos narį.
Su gerom nuotaikom ir kiaurai permirkusiais batais patraukėme link autobuso stotelės. Žygiavome linksmai, dainuodami. Atsisveikinę skautišku „Ciku caku“ atsisveikinom iki kitų kartų.

Sesė Ieva

Nuotraukas iš žygio galite pamatyti: http://www.skautai.lt/gallery.php?&view=pic&dir=343