Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-04-06

"Lobių sala"

Jūrų sakutų mokomoji sueiga jaunesniesiems skautams Marijampolėje.

Pirmąjį ir patį šilčiausią balandžio mėnesio savaitgalį jūrų ir sausumos skautai susirinko į sueigą „Lobių sala“. Nors patiems mažiausiems buvo sunku atsisveikinti su tėveliais, tačiau ištvermingi jaunesnieji skautai drauge tai įveikė. Atidarymo rikiuotė buvo pirmasis žingsnis „Lobių salos“ link. Penki skautai žengė pirmąjį žingsnį skautiško kelio link. Po džiugių ceremonijų stengėmės labiau pažinti vieni kitus. Norėdami plaukti į lobių salą, aišku, pasidarėme pasus, kurie vėliau pasitarnavo kelionėje. Na, ir prasidėjo linksmybės. Norėdami  rasti pirmąjį lobį reikėjo įvykdyti daugybę užduočių.

Įvykdę jas mes susisiekėme su lobių salos viršininku, kuris mums padėjo rasti lobį. Na, o lobis buvo dar viena užduotis ir su nekantrumu ėmėmės gairelės gamybos. Išradingai papuošę savo gaireles, šiek tiek atsipūtėme žaisdami žaidimą. Galiausiai atėjo pats smagiausias laikas - vakarienė. Nors maisto saloje darbavosi pradedančiosios kulinarės, maistas buvo išties skanus.

Rimtojoje skautoramoje mokėmes įvairiausių dalykų: pirmosios pagalbos pradmenų, dainų, turizmo pagrindų ir skautų istorijos. Savo įgytas žinias pasitikrinome linksmajame protų mūšyje, kuriame rimtai reikėjo pamankštinti galvą.  Artėjant vakarui pradėjome ruoštis melagių vaidinimams. Po išradingų pasirodymų nedaug kas sulaukė naktipiečių, tačiau laukusieji tikrai nenusivylė.

Visiems užmigus, norintieji galėjo keliauti į stebuklingąsias jūros dvasios gyvybės atgaivinimo apeigas. Dalyvavusiųjų jūriškos dvasios gyvybės buvo prikeltos ir tikimės gyvuos bent iki kitų metų stovyklos. Išaušus rytui pažadinome visų kūnus iš gilaus miego, atlikome energingą mankštą. Pasistiprinę pusryčiais, turėjome dvasinę valandėlę, kurios metu kalbėjomės, dainavome ir darėme nuostabius kiaušinėlius. Saulei kylant vis aukštyn išskubėjome į lauką ir mūsų stovyklėlės keleiviai turėjo pernešti pinigus pro piktuosius piratus, kurie taikėsi jų nešamo lobio. Be abejo, skautukai buvo vikrūs ir pernešė pinigus nepagauti. Pabėgioję gaivinomės ir užkandžiavome, o programerės paraginti visi spalvomis įvertinome stovyklą. Kruopščiai susitvarkę ir draugams padėję greičiau susitvarkyti, skubėjome į uždarymo rikiuotę. Nors rikiuotė buvo uždarymo, stengėmės neprarasti puikios nuotaikos, o keleiviai į lobių salą gavo pažymėjimą sėkmingai į ją atvykę.

Kiekviena grupelė buvo įvertinta taškais už elgesį, aktyvumą ir apdovanota prizu. Po ilgų atsisveikinimo kalbų stovykla buvo paskelbta uždaryta, o skautukus greitai išgraibstė tėveliai. Skautai sueigoje įgijo pradžiamokslio žinių bei tobulino bendradarbiavimo, kūrybiškumo ir savarankiškumo gebėjimus. Sesė Raminta pasidalino savo mintimis apie įvykusią stovyklą „Lobių sala“: „Stovykloje jaunesnieji puikiai parodė savo gebėjimą bendrauti skautiškoje šeimoje, palaikydami vieni kitus įvairiausiose situacijose. Aplinka, kurioje viskas vyko, atspindėjo stovyklos temą ir leido labiau įsijausti į piratų ir piračių vaidmenis. Be to, ir organizatoriai galėjo išmokti organizavimo suptilybių bei pajusti ryšį su jaunesniaisiais“.