Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-03-10

Sirpsta žalios vyšnios '17

Straipsnis apie ŽV stovyklą 2017, vykusią Višakio Rūdoje.

          Saulėtą kovo ketvirtosios rytą į Višakio Rūdą ( labai didelis ačiū broliui Vidmantui, kad mus taip šiltai priėmė) susirinko didelis būrys kandidatų į patyrusius skautus iš įvairiausių miestų ir miestelių. Čia buvo organizuojama tradicine tapusi stovykla Žalios Vyšnios.

          O stovykla tikrai nebuvo nuobodi. Aišku, pirmiausia, buvo įprasti oficialūs dalykai kaip registracija ir įsikūrimas. Tačiau laukti buvo verta, nes sutvarkius visa tai prasidėjo pagrindinė stovyklos programa.

           Prasidėjo viskas nuo rikiuotės lauke. Jos metu mes ne tik išgirdome įdomių šūkių, bet po jos pasveikinome ir brolį Justiną su gimtadieniu. Jį į orą mėtė ne kas kitas, o kandidatės į vyr. Skautes (nes skautas yra viskam pasiruošęs).

           Toliau sekė skautoramos. Kandidatai mokėsi ne tik kaip teisingai ir tvirtai rišti mazgus, kurti laužus ar suteikti pirmąją pagalbą, bet ir kaip savo balsu sužavėti bet kokį prašalaitį ar  istorijos bei geografijos žiniomis nurungti net ir mokytojus.

           Galiausia prasidėjo ilgai laukta ir, kandidatų teigimu, pati įdomiausia sueigos dalis – žygis. Jo metu, skautai galėjo parodyti ko išmoko per skautoramas. Rišti mazgus, orientuotis miške ir prie lauželio traukti smagias dainas. O įdomiausia buvo taip žygiuoti po mišką, jog tavo skilties nepastebėtų jokia kita, slapstytis miške tarsi partizanams. O kad nesušaltų taip slapstydamiesi, gėrė pačią skaniausią ant laužo virtą arbatą.

            Grįžus po žygio, kad atgautų jėgas skautai pavalgė ir pradėjo pasiruošimą vakaro laužui, kurio metu jie turėjo sukurti pasaką ir ją suvaidinti. Visi vaidinimai sulaukė didelio pasisekimo, juoko ir ovacijų, ypač tas, kurio metu pasaką sekė vyr. Skautės, o ją vaidino vyr. Skautai.

            Kita diena buvo ramesnė, kandidatai atliko gerąjį darbelį, apsilankė šv. Mišiose ir stovėjo uždarymo rikiuotėje, tačiau ir ši diena neapsiėjo be netikėtumų. Atsisveikinant su stovykla, į svečius atvyko Kęstutis Smirnovas, jis šiais metais buvo išrinktas į Seimą, Vilkaviškio rinkimų apygardoje.

            Visi kandidatai po stovyklos išvyko su plačia šypsena, ir gera nuotaika. Tikimės, kad kitąmet juos jau matysime kaip patyrusius skautus.

            Na, ir pabaigai šiltas prisiminimas iš stovyklos paskutinės dienos. Kandidatai, po nakties nepaklusnumo, norėdami atsiprašyti, broliui stovyklos komendantui Gabrieliui sukūrė dainą, kurią dainavo atlikdami gerajį darbelį:

            Tupinėjom per visą naktį

            Per visą, per visą, per visą naktį...

 

            Gabrielius piktas, per visą naktį,

            Per visą, per visą, per visą naktį...

 

            Sori Gabi, mes atsiprašom

            Mes atsiprašom mes atsiprašom...

           

Iki susitikimo kitose sueigose ir stovyklose!!

 Raportavo s. pat. sk. kand. į vyr. sk. Laura