Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-01-24

Tikrojo mazgo riteriai

Kas gi tapo Tikrojo mazgo riteriais 2016 metais?

 
Šį šeštadienį, GDDG konkurso metu, buvo paskelbti Tikrojo mazgo riterio konkurso nugalėtojai.
Dar kartą sveikinam šiuos vadovus!
 
Jis yra tikras skautų architektas, jo rankose nuolat yra iš virvučių rišami mazgai ir jo dovanotomis kaklaraiščio movomis yra pasipuošęs ne vienas skautas. Jo pastovyklėje yra originaliausi įrenginiai. Metų architektas - Remigijus Pozniakovas (Šiaulių kraštas).
 
Tai pavyzdys, kai ne žodžiais, o darbais tarnaujama tėvynei. Dalyvauja svarbiausiose valstybinėse šventėse ir aktyviai kviečia prisijungti kitus. Taip pat atstovauja mūsų šaliai dalyvaudamas tarptautinėse stovyklose. Metų patriotas – Sergėjus Staponkus. (Šiaulių kraštas) 
 
Ji visada padės išsigryninti idėjas ir palaikys jas įgyvendinant, ir jei trūksta motyvacijos reikia kreiptis į ją, nes jos "spyris į užpakalį pats efektyviausias". Ji yra krašto "variklis", visus užveda ir įtraukia. Metų generatorius, Šiaulių krašto seniūnė – Janina Žvirblytė.
 
Tikras muzikinis atradimas. Miškuose jai užtraukus "Čiūtyta rutyta" tarsi miško dvasios pritaria ir atsiskleidžia dainos etniškumas. Ar kas žinojo, kad ji puiki chorvedė ir jos lūpų daina ilgam nepalieka. Metų folkloristas - Gabrielė Taujanskaitė (Vilniaus kraštas).
 
O štai dar dvi puikios sesės, kurių energija užkečia kitus ir jų beveik visas laikas skirtas skautams. Metų aktyvistas 
Ugnė Skorupskaitė (Jūrų skautų konferencija) ir Renata Grubinskė (Kauno krašto seniūnė).
 
Dar du puikūs vadovai, kurie daro labai daug, kad visa mūsų organizaciją augtų ir stiprėtų. Metų atradimas  Romualdas Prascevičius (Šiaulių kraštas) ir Simona Bataitytė (Kauno kraštas)
 
Skautas sąžiningai atlieka visas savo pareigas. Tai geležinis skautų priesakas, kurio vadovė mus išmokė vos įžengus į skautus mūsų skautavimo pradžioje. Ir ji tai daro ne tik iš pareigos, bet ir iš meilės. Metų geležis  Eglė Budrytė-Vilbikė (Marijampolės kraštas).