Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-11-05

Skautiškasis metodas - Simbolinė struktūra

Kokią simbolinę struktūrą turi vilkai, skautai, pat. skautai?

Lietuvos skautijoje kiekviena amžiaus grupė turi savo specifinę simboliką, kuri atskleidžia skauto augimą. Patyrimo laipsniai, specialybės, draugovės pavadinimai, skilties pavadinimai, saliutas apima visą skautavimo laikotarpį visose amžiaus grupėse, augant šie simboliai įgauna vis daugiau prasmės bei prideda atsakomybės. Tačiau, kokia amžiaus grupių struktūrinė simbolika jas skiria?

Jaunesnieji skautai
Jaunesnieji skautai veikia remiantis britų rašytojo R. Kiplingo knyga „Džiunglių knyga” (Joje pavaizduotas Mauglis – tai konkretus į gaują ateinantis vilkiukas. Pradžioje jis silpnas, dar nepažįstantis gaujos gyvenimo, tačiau susipažinęs su gaujos įstatymais, tampa tikru vilku.)

Skautai
Skautai kitaip žinomi kaip ,,žvalgai“, apie jų pareigas rašęs R. Baden–Powellis knygoje ,,Skautybė berniukams” rėmėsi savo patirtimi ir karių žvalgų ugdymo programa. Kitose šalyse skautai dar žinomi, kaip tyrinėtojai.

Patyrę skautai
Pasaulyje įprasta, kad patyrę skautai siejami su nuotykių ieškojimu. Skautai atranda vis naujus potyrius išbandydami tai, ko nėra bandę.
 
Praleidai straipsnį apie Suaugusiųjų palaikymą? Skaityk jį čia.