Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-09-22

Draugininkų II lygio kursai

Mokymai pažengusiems draugininkams, norintiems žengti toliau.

Vadovu būti nelengva ir, pripažinkime, draugininkais išlieka tik stipriausi. Linksi galva? Puiku, vadinasi, esi jau pasiruošęs dalyvauti antros pakopos draugininkų kursuose. Kalbėsimės apie problemas. Ne vadovėlines, o tas, su kuriomis jūs realiai susiduriate savo kasdieniniame darbe. Bėdų turgaus nežaisime, o pasinaudosime proga, kad vienu metu viename kambaryje bus aktyviausi organizacijos draugininkai ir pabandysime jas vieną po kitos išspręsti. Jei užstrigsim, paprašysim džino butelyje pagalbos, arba įkvėpimo ieškosime rubiko kubikuose. Išsprendę problemas pereisime prie globalesnių temų. Kas yra skautų judėjimo širdis? Kas Skautijoje yra viršuje, o kas – apačioje? Kodėl ir kaip rytojaus sueiga gali pakeisti Lietuvą po dešimties metų? Mūsų manymu patyręs draugininkas yra tas, kuris, kaip sakė BP, pasilypėjęs ant kalvos žvelgia toliau ir plačiau. Apie tai ir bus šie mokymai.

 

Jorė ir Povilas 

 

KAS: Draugininkų II lygio kursai

KUR: Skautų namas, Trakų g. 18, Kaunas

KADA: Spalio 8-9 d.

KAM: LS vadovams (susimokėjusiems nario mokestį už 2016 m.), jau kažkada dalyvavusiems Draugininkų kursuose (baziniuose, 1 lygis) arba bent 5 metus dirbantiems su draugove ar skiltimi.

KIEK: 10 eur (už maitinimą, nakvynę ir mokymų priemones). Dalyvio mokestis neturėtų būti kliūtis dalyvauti.

REGISTRACIJA: norėdami dalyvauti mokymuose užpildykite šią registracijos formą: https://goo.gl/forms/B0nqdcd0dPoDbJdf2  Registracija vyksta iki spalio 3 dienos. Vietų kiekis ribotas, tad esant dideliam susidomėjimui pirmenybę teiksime anksčiau užsiregistravusiems ir motyvuočiausiems dalyviams.

MOKYMŲ VEDĖJAI: gilv., sktn., vyr. sk. Jorė Astrauskaitė ir psktn., sk.v. Povilas Kripas

 

Jei turite klausimų – rašykite: mokymai@skautai.lt

 

Pirmą kartą organizuojami II lygio draugininkų kursai - būtent jums, pažengę ir šio bei to skautiškame gyvenime jau matę vadovai. Nepraleiskite progos pasisemti naujų idėjų, motyvacijos, geros nuotaikos, pasidalinti patirtimis, pabūti su bendraminčiais ar tiesiog pabėgti nuo kasdienybės ir atšviežinti mintis!