Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-04-19

Rovering To Success A guide for young manhood

"Irkluok savo kanoją" - štai tokia skautų įkūrėjo mintis patraukė mano dėmesį, privertė susimąstyti ir pasinerti į pilną pamokymų knygą...

   Ši knyga – tai skautų įkūrėjo lordo Roberto Baden – Powellio patarimai ir pamokymai berniukui, kaip tapti tikru vyru. Joje pateikiamos penkios gyvenimo uolos, su kuriomis susiduria kiekvienas žmogus. Knygoje mokoma, kaip atrasti laimę, kad neturtingas žmogus gali būti daug laimingesnis už turtingą, nes labiau vertiną tai, ką turi, kad linksmybės suteikia laimės trumpam laikui, o pasaulio pažinimas ir rūpinimasis savimi suteikia laimės visam gyvenimui. Laimė yra kelias į sėkmę.

   Knygoje lordas Baden – Powellis aprašo viską, kas svarbu berniukui tampant vyru, moko kaip susidurti su sunkumais, kaip būti stipriam kūnu ir siela, kaip elgtis su moterimis, kaip atrasti save. Skautų įkūrėjas išaukština charakterio bruožus, tokius kaip pasitikėjimą savimi, ištikimybę, viltį, meilę. Jis rašo, kad skautas turi rodyti pavyzdį jaunesniems, suteikti pagalbą, neturėti žalingų įpročių, būti naudingu visuomenei. Skautas turi mylėti gamtą ir ją pažinoti ir būti komandos dalis.

   Pasak lordą Baden – Powellį, kiekvienas pats irkluoja savo kanoją. Kiekvienas žmogus susiduria su sunkumais ir turi mokėti su jais susidoroti. Ne tik vyras, bet ir moteris turi atrasti save, palaikyti tiek fizinę tiek psichologinę stiprybę, neturėti žalingų įpročių, kurie kenkia sveikatai, būti naudinga visuomenei atlikdama gerus darbus, padėdama žmonėms. Kiekvienas skautas turi būti pasiruošęs ir nuolat mokytis, turi būti žingeidus, darbštus, žavėtis gamta ir joje atrasti laimę.

   "Laimė yra kiekvieno viduje - turtingo ar vargšo" - lordas Robert Baden - Powell.

   http://www.thedump.scoutscan.com/rts.pdf