Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-01-21

Konkurso TIKROJO MAZGO RITERIS 2016 laimėtojai

Skelbiami konkurso "Tikrojo mazgo riteris" 2016m. nugalėtojai

Jau keletą metų „Lietuvos skautijoje“ Tikrojo mazgo ženklais yra apdovanojami vadovai ypatingai pasižymėję per metus ir savo vienetų narių rekomenduojami, kaip PATYS PAČIAUSI tų metų skautų vadovai. Šiuos žmones galima palyginti su Tikrojo mazgo riteriais, o mazgo ženklelis parodo, kad šie sesės ir broliai yra šaunūs skautai ir įkvepiantys pavyzdžiai kitiems.

Šių metų konkurse 6 nominacijose buvo nominuoti net 27 vadovai iš 7 kraštų. Visiems jiems norėtųsi įteikti šį garbingą pripažinimo ženklą, tačiau po atkaklios kovos balsų daugumą laimėjo 12 vadovų, kuriuos ir pakviesime atsiimti Tikrojo mazgo riterio ženklelio.

 

1. Taigi, pirmojoje nominacijoje – “Metų darbčiausias”, kova vyko net tarp 6 vadovų. Todėl laimėtojus skelbiame du: Vilniaus krašto Kernavės tunto Jorės vyr. sk. draugovės draugininkę Urtę Penkauskaitę, kuriDirba valgydama, prausdamasi ir laisvu metu” ir Ukmergės Jūrų skautų "Šventosios" tunto tuntininką Joną Dragūną, kuris “kiekvieną darbo dieną veda sueigas Ukmergės rajono gyvenvietėse, o posėdžio nepraleidžia ir susirgęs”.

                 

 

2. Antroje nominacijoje - Metų žygeivio  kuriam pažįstami beveik visi keliai – šiemet laimėjo taip pat du vadovai: šiaulietis Remigijus Pozniakovas ir jūrų skautas, budys Deivdas Brokas. Apie brolį Remigijų jį nominavęs skautas rašė: „Manau, jis tikrai vertas šio titulo, nes būtent jis įtraukė manę į skautavimą ir žygiavimą”..O štai Deividas „susigaudo iš žodžių "aš čia prie to medžio”, ir net iš miego prikeltas gali paaiškinti, kaip teisingai naudotis kompasu”.

          

 

3. Metų patikimiausio titulą pretendavo gauti net 7 vadovai. Dėmesio, laimėtojai: pirmasis - Vilniaus krašto Ragučio draugovės draugininkas Evaldas Einikis. Vienas iš jo skautų rašo: “mūsų vadovas nepasidavė ir surado būdą kaip pereiti per pelkes, tą dieną aš nusprendžiau, kad su Evaldu galėčiau eit į pasaulio kraštą.”Antroji titulo laimėtoja – jūrų skautė Ugnė Skorupskaitė, kuri “labai ilgai vadovavo mūsų valčiai. Mes visi ją labai mylėjom ir nebijojom su ja net buriuoti!”. Ir dar titulas keliauja geriausiems Vilniaus krašto Kernavės tuntininkės pavaduotojams Tadui Kavaliauskui (Dūlei) ir Mariui Armonui (Mariukui), kurie, pasak tuntininkės, visada padaro ko prašomi ir suorganizavo labai gerą vadovų savaitgalį.

            

 

4.  Metų dainingiausio, o tiksliau – dainingiausios titulą šiemet iškovojo Emilija Pakalnytė iš Vilniaus krašto. Nuo repo rikiuotės metu apie rytojaus programą, iki Jorių pasirodymo GDDG, Emilija keliauja su daina ir šluoja visus iš kelio.

 

5. Kitoje nominacijoje – Metų mama / tėtis - pats rūpestingiausias – laimėjo Gabija Didžiokaitė iš Vilniaus, už tai, kad „ji kaip tikra vyresnioji sesuo, kuriai gali pasakyti viską ir gausi naudingą patarimą.”. Bei  Julija Bytautaitė iš Telšių krašto, nes “ Niekada nepraeina pro skautą, kuriam sunkiai sekasi ir visada jį pamoko, rūpinasi visais, kad stovyklose nešlaptumėme, turėtumėme linksmą laiką ir būtumėm pavyzdžiu kitiems.”.

           

 

6. Na, o metų kūrybiškiausia/išradingiausia tapo Vilniaus krašto Kernavės tunto Vilkų gaujos draugininkė Urtė Rimkevičiūtė, nes “Puikiai sugalvoja kaip vilkus užimti ir dar knygą apie tai parašė. Geriausia, kad ta knyga ir vadovų pramogoms tinka.”


 

 

Hip valio broliams ir sesėms!!!

LS Žmogiškųjų išteklių skyrius