Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-12-24

"Pakeliui su skautais-2015"

Gimtadienis!Penktoji Juodojo Perlo valties stovykla.

Gruodžio 19-20 dienomis Marijampolėje vyko jubiliejinė (penktoji) Juodojo Perlo valties organizuota stovykla „PAKELIUI SU SKAUTAIS“. 

Ankstyvą šeštadienio popietę Marijampolės skautai bei svečiai iš kitų miestų susibūrė į Marijampolėje esančią „Šaltinio“ pagrindinę mokyklą. Džiugu buvo matyti, kad į kasmet organizuojamą stovyklą susirenka vis daugiau dalyvių, o šį kartą jų buvo daugiau nei šimtas.

Po iškilmingos atidarymo rikiuotės skautai susiskirstę grupelėmis turėjo šiek tiek laiko susipažinimui. Geriau pažinę savo savaitgalio draugus, susiruošė į orientacinį žygį „Check - Point“. Jo metu skautai turėjo galimybę ir pamatyti Marijampolės miestą, ir daugiau sužinoti apie žymias jo vietas. 

Grįžusių po orientacinio žygio laukė „Smegenų šturmas“. Tai buvo protmūšis, kuriame buvo tikrinamos vaikų žinios apie skautus, įžymybes, personažus bei kitus įdomius dalykus. Po linksmojo protmūšio, visi skautai dalyvavo masiniame žaidime „Fabrikas“. 

Metas ir linksmiausiai dienos daliai – vakaro laužui. Šioje stovykloje jis buvo kiek neįprastas. Viso laužo metu skautai galėjo įsijausti į televizijos kūrėjų, vedėjų bei kitų su tuo susijusių žmonių kailius. Tiek „Bingo“, tiek „Teleloto“ metu grupelės turėjo progas laimėti šaunius prizus, o kur dar sveikimų koncertas, „Klausimėlis“ ir kitos mūsų žiūrimos laidos... Čia mes visa tai išgyvenome gyvai.

Jubiliejinė stovykla, o tortas? Patikėkit, buvo ir jis, ir ne bet koks, o iš bandelių!

Kai atėjo laikas ilsėtis ir visi stovyklos dalyviai užmigo, prasidėjo naktinė programa. Skautai sužinojo, kad keletas stovyklos organizatorių buvo „pagrobti“, jų tikslas buvo surasti dingusius stovyklos organizatorius bei juos išlaisvinti. Mūsų žiniomis, visa tai pasibaigė gana gerai (sužeistų nebuvo).

Rytui atėjus, pražvalėjus, po mankštos ir pasistiprinę pusryčiais, skautai išsiruošė į baseiną. Jūriai be vandens – ne jūriai... Baseine skautai galėjo varžytis įvairiose plaukimo rungtyse bei parodyti savo gebėjimus vandenyje.  Po baseino vaikų laukė angelų gamyba. Kadangi artėja Kalėdos, tai buvo puikus metas susikaupimui bei apmąstymui. Stovyklą užbaigėme uždarymo rikiuote.

Labai dėkojame visiems, kurie padėjo mums suorganizuoti šią stovyklą bei jos dalyviams. Nei vienas Juodojo Perlo valties narys net nenumanė, kad prieš penkerius metus pradėtas stovyklų ciklas nukeliaus taip toli ir trauks vis daugiau skautų.

Juodojo Perlo valtis, sesė Raminta