Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-09-12

Geriausias būdas švęsti gimtadienį?

Rugsėjo 12 dieną Lietuvos skautijos 20-metį švęskime kartu!

Jau tikriausiai matei, o gal girdėjai, kad nenumaldomai artėja Lietuvos skautijos 20-mečio maratonas. Rugsėjo 11 dieną šią progą paminėti visi susitiksim Lietuvos Resublikos Seime vyksiančioje konferencijoje „Lietuvos skautija prieš ir po dvidešimties metų“. Na, o rugsėjo 12 dieną mūsų visų laukia dar didesnės linksmybės - savo kelią aplink lietuvą pradės linksmieji gimtadienio automobiliukai!

Klausiate, kas tas linksmasis gimtadienio automobiliukas ir ką padaryti, kad jis atkeliautų ir į jūsų kraštą? 

Linksmasis gimtadienio automobiliukas - tai Lietuvos skautijos Pirmijos nariai, pasiryžę šventinę nuotaiką atvežti iki pat jūsų renginio durų. Viskas ką reikia padaryti, tai suorganizuoti Lietuvos skautijos 20-mečio šventę savo krašte ir el. paštu info@skautai.lt pranešti mums, kad mūsų laukiate, nurodant vietą ir laiką!

 

Nepamirškite išmokti Lietuvos skautijos dvidešimtmečio flashmob'o judesių - kad ir kur šventė vyktų, jį kartu su jumis sušoks ir linksmojo autobusiuko keliauninkai. Judesius mokytis ir ritmingai kojas kilnoti išmokti nesunku, žiūrint šį filmuką:

 

O kad skautišką gimtadienį suorganizuoti būtų dar lengviau, dalinamės keliomis idėjomis, kaip smagiai atšvęsti šį, mūsų organizacijai labai svarbų dvidešimtmečio jubiliejų:

1. Surenkite vakaro laužą miesto centre.

Vakaro laužas - pagrindinis kiekvieno skautiško vakarėlio akcentas! Tai puiki proga gimtadienį atšvęsti ne vien tarp skautų, bet įtraukiant visą miesto ar miestelio bendruomenę. (Tik, žinoma, svarbu nepamiršti tam gauti miesto savivaldybės leidimą).

2. Suorganizuokite skautišką protų mūšį.

Nors organizacijai dvidešimt metų - ne marios laiko, bet Lietuvos skautijoje per pastarąjį dvidešimtmetį spėjo įvykti tikrai daug. Taigi, išmėginti savo žinias ir smagiai pagilinti savo žinių bagažą - puikus vakarėlis!

3. Susirinkite ir kartu padarykite gerąjį darbelį.

Iš kitų jaunimo judėjimų skautai išsiskiria savo atsidavimu visuomenei ir gerųjų darbų gausa, tad koks geresnis būdas gimtadienį paminėti, nei dar šiek tiek prisidėti prie mūsų organizacijos misijos - gražesnio ateities pasaulio? 

4. Surenkite skilčių varžybas.

Kas per šiuos metus spėjo daugiau išmokti ir sužinoti? Kuri jūsų krašto skiltis pasirodys stipriausia, greičiausia ir gudriausia? Taip pat, tai šaunus būdas pasiruošti jau rudenį prasidedantiems skilčių metams.

5. Pasikvieskite krašto mamutus.

Gal pavyks sutikti ir prie Lietuvos skautijos įkūrimo prisidėjusių skautų? Oho, kokių istorijų jie galėtų papasakoti ir išminties bei gudrybių perduoti. Tereikia juos pakalbinti, o tada labai įdėmiai klausytis, kad nieko pro ausis nepraleistum.

6. Pasikvieskite iš aktyvaus skautavimo pasitraukusius skautus.

Mūsų 20-metis - šventė kiekvienam, per šį laikotarpį spėjusiam prisiliesti prie organizacijos, ar bent kartą gurkštelėti laužo dūmų. O gal tai bus tas nedidelis žingsnis, paskatinsiąs juos grįžti? 

7. Surenkite konkursą „Mes po dvidešimties metų“.

Kaip Lietuvos skautija atrodys po dvidešimties metų? Kaip jūsų kraštas skautaus ir gyvuos, organizacijai sulaukus 40-ties? Tai neišsiemiama tema visoms amžiaus grupėms: nuo piešinių konkurso vilkams, iki diskusijos „Kaip aš prisidedu prie krašto ateities?“ patyrusiems skautams. Tereikia palavinti vaizduotę!

8. Surenkite krašto 20-mečio peržiūrą.

Kiekvienas mūsų, ko gero, kur nors namie turi begalę nuotraukų ir video medžiagos iš mūsų skautiškų patirčių. Ar nesmagu būtų pamatyti dar ilgaplaukį savo vadovą pirmojoje skautų stovykloje? O kiek istorijų jauniausiems krašto nariams čia būtų galima papasakoti. Dvidešimtmetis - puiki progą tai padaryti.

9. Pasodinkite 20-mečio medelį.

Medis - gyvuojantis ir žaliuojantis paminklas, leisiantis kas met rasti skautiškų susitikimų vietą ir matyti, kaip augame kartu su gamta. 

10. Surenkite skautišką 20-mečio talentų konkursą.

Nieko nėra neįmanomo! Žinome, kad Lietuvos skautijoje pilna puikiai dainuojančių, piešiančių, grojančių ir kitokius talentus demonstruojančių skautų. Tai progra vieniems kitus pamatyti, pasidžiaugti ir įvertintinti, o svarbiausia - gerai praleisti laiką. 

 

 

Smagaus gimtadienio linki ir jus aplankyti ruošiasi

- LS Komunikacijos skyrius