Kas Naujo?

Skautų naujienos

2005-10-14

Baltijos jaunimo konferencijos atgarsiai

Septyni įvairių Lietuvos jaunimo organizacijų atstovai dalyvavo Baltijos jaunimo konferencijoje „ Aplinkos pedagogika Jaunimo darbe kreipiant specialų dėmesį vandens elementui“ tema Mozen‘e, Vokietijoje. Lietuvos skautijai atstovavo Rita Mažeikaitė ir Jaronimas Šnipas.

Konferencijoje sužinojome apie Baltijos jūros apsaugos projektus, vyko įvairios paskaitos apie vandens apsaugą. Buvo aptariama aplinkos apsaugos situacija susidariusi kiekvienoje iš šalių dalyvių ir bandoma ieškoti sprendimų, kurie padėtų stiprinti aplinkos apsaugą bei didinti žmonių susidomėjimą šia tema.

Gyvenome jaukioje kaimo sodyboje, kurioje ir klausėmės paskaitų. Taip pat dalyvavome lauko užsiėmimuose, tokiuose kaip: pasiplaukiojimas kanojomis, kolektyvo formavimo žaidimai bei didžiausią įspūdį palikusi išvyka į laukinių gyvūnų parką.

Šis projektas padėjo susirasti partnerių įvairiose, aplink Baltijos jūrą išsidėsžiusiose, šalyse, taip pat sudomino Lenkijoje ir Estijoje vykdomi aplinkos švarinimo projektai. Tikimės sukauptą patirtį bei kontaktus panaudoti panašių projektų įgyvendinimui.