Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-05-27

Ėjom, plaukėm, ėjom... sezoną atidarėm!

Kaip jūriai į žygius keliauja

Sezoną atidarėm!

Gegužės 23-24 su Vidgauto tunto jūrų skautais nukeliavom 35km (pagarba udrytėms ir bebrams), įsirengėm pastovyklę, padainavę ir pažaidę skautiškus žaidimus tai tikrai padarėm gerai! Bet svarbiausia, kad viskas buvo su šypsena veide ;)

Pirmoji žygio dalis buvo pati trumpiausia. Iš Vilniaus iki nukeliavę traukiniu 5km ėjome pėsčiomis. Smagu buvo pasišnekučiuoti, aptarti praitų savaičių įvykius ir šiaip susitikti su senai matytais. Eidami dainavom dainas – kad kelias neprailgtu. Pasiekę tikslą – vietą kur buvo baidarės baigėme rikiuote, per kurią sužinojome kas bus mūsu naujasis-geriausias-baidarės-draugas pradėjome antrą žygio dalį – plaukimą baidare.

Plaukimas baidare man buvo iššūkis. Visgi pirmas kartas baidare... ir dar 20 kilometrų! Bet su šia užduotimi susitvarkiau (kai pradėjau suprasti savo naujausios-geriausios-baidarės-draugės aiškinimus), tikiu, kad ir kiti jei nemokėjo tai tikrai išmoko irkluoti. Nuplaukę visus kilometrus, pradėjom įsikūrinėti pastovyklę. Atsirado 2 palapinės (vėliau ir trečioji), šlapių rūbų džiovykla, trikojis, suoliukai. Taip sakant „greitoji pionerija“ 1 dienai. Po to laukė skautorama, vakarienė, galiausiai laužas... dar įsimynė naktinis budėjimas kuriame buvo galima dalyvauti visiems norintiems.

Rytą kėlėmės anksti (kaip ir priklauso skautams), papusryčiavom, susitvarkėm pastovyklę ir iškeliavom. Taip prasidėjo trečioji žygio dalis. Manau, kad ji buvo... sunkiausia. Mums teko 10 km eiti per 3valandas! Ėjom beveik be sustojimo, su sunkiom kuprinėm. Vyresni padėjo jaunesniems, bet į traukinį spėjom. Grįžę į Vilnių padarėme ciku-caku ir išsiskirstėme savais keliais.

Galiu drąsiai teigti, kad žygis pavyko ir sezoną atidarėm su griausmu!!!

sesė Katrė Marcinkėnaitė, Švyturio laivas