Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-04-28

P.V.Z.

Patyręs skautas- pavyzdingas skautas

Balandžio 25 dieną, Pavasario Šventės metu ieškojom savanorių patyrusių skautų, kurie norėtų dalyvauti projekte savo programos metu. Prie mūsų sugužėjo 23 skautai iš Vilniaus, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio, Kauno, Tauragės, Smalnininkų krašto.

Atsistojome į didelį ratą - dabar žaisime susipažinimo žaidimą, (tikrai prieš šį projektą manėme, kad rate, ne tik jiems bus nejauku, bet ir mums), tačiau pradėję žaisti supratome - rate drąsūs, nebijantys išbandymų bei labai linksmi broliai ir sesės. Susipažinę, susėdome ir pasidomėjome, ar jie visi prisimena, ką yra pasižadėję sau ir jie visi choru atsakė: “Brangindamas savo garbę, aš pasižadu tarnauti Dievui, Tėvynei, padėti artimui, vykdyti visų patyrusių skautų priesaikus ir būti pavyzdingu patyrusiu skautu“. Įžodžio paklausėme ne tik tam, kad žinotumėme ar jie jį prisimena, bet ir tam, kad galėtumėm papasakoti apie mūsų projektą kitiems, kurio tikslas - paskatinti patyrusius skautus daryti geruosius darbus bei būti pavyzdingais skautais.

Uždavėme keturis lengvus klausimus, tačiau verčiančius pamąstyti: Kas yra pavyzdingas skautas? Kas yra gerasis darbelis? Koks tavo hobis, kaip tą hobį susietum su geruoju darbu įtraukdamas jaunesnius? Rūkantis patyręs skautas, tačiau labai aktyvus bei veiklus, ar jis pavyzdingas?

Atsakymai pasitaikė labai įvairūs: Ieva, Eglė, Monika, Airidas, Mantas, Lukas - pavyzdingi skautai atrodo kaip mes; skautas darydamas gerąjį darbelį kitiems, daro gerąjį darbelį ir sau; skautavimas - atveda į doros kelią; skautų priesaikas: skautas - blaivus ir skaistus savo mintimis, žodžiais ir darbais. Todėl rūkantis skautas nėra pavyzdys...“Pristatymo metu, jie drąsiai kalbėjo, dar pasitelkė vaidybą, mūsų net neprašyti.

Po pristatymo broliai ir sesės išsikėlė sau tikslą: „Iki vasaros pabaigos kartu, padaryti kuo daugiau gerųjų darbų įtraukiant jaunesnius brolius/ seses, išmokyti juos kažko naujo bei neužmiršti būti pavyzdžiu“. Ir visa tai tik tam, jog įrodytį ne tik kitiems, bet ir sau, jog patyręs skautas - pavyzdingas. O tu broli ir sese, ar rodai pavyzdį kitiems?

Ema, Jokūbas, Darulis, Ąžuolo draugovė