Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-03-15

Skautiška lyderystės kompetencijų vertinimo anketa

Skautiška lyderio kompetencijų anketa yra skirta kiekvienam vadovui, kuris nori įsivertinti savo kompetencijas ir gauti komandos narių vertinimą

Sveiki!

Noriu pasidalinti su jumis įrankiu, kuris man labai padėjo surasti raktą - burtažodį, vedantį link sėkmingos veiklos, vadovavimo komandai ir asmeninės laimės. Norint įsivertinti savo gebėjimus, savybes ir kompetencijas, kurių prireikia bet kurioje gyvenimiškoje ar skautiškoje veikloje, siūlau išbandyti skautišką lyderio kompetencijų anketą.

Čia pateikiamoje anketoje yra keturiolika kompetencijų, tokių kaip: problemų sprendimas, komunikacija, pasitikėjimas bei kita. Kiekvieną kompetenciją sudaro keli teiginiai, padedantys įvardinti konkrečius kompetencijos aspektus. Pvz. norint sužinoti, kaip jums sekasi komunikuoti, verta paklausti, ar kiti vieneto vadovai mano, kad jūs jiems suteikiate grįžtamąjį ryšį apie jų vykdytas veiklas.

Siekiant efektyvumo, anketą galima sudaryti iš skirtingų kompetencijų, kurios, jūsų manymu, yra labiau svarbios. Žinoma, norint suprasti bei pamatyti bendrąjį ir platesnį vaizdą, gerai būtų pateikti bent kelias skirtingo spektro kompetencijas.

Kaip viskas veikia?

Pirmiausia kyla klausimas, kas turėtų užpildyti jūsų anketą. Siūlau gerai apgalvoti, kas yra jūsų pagrindinė skautiška komanda, kuriai vadovaujate ar su kuria kartu dirbate. Gal tai jūsų draugovė, gal tuntas, o gal - visas kraštas ar konferencija. Anketą taip pat galima naudoti norint įvertinti vadovavimą kitose srityse - darbo grupėse, stovyklos organizatorių ar mokymų vadovų komandose.

Kaip ir kam anketą pateikti?

Siūlau anketą pateikti taip, kad respondentas galėtų į ją atsakyti anonimiškai, jums nežinant, kieno tai atsakymai. Jeigu norite gauti atsakymus iš kelių skirtingų komandų, įtraukite papildomą punktą ir paprašykite žmonių pažymėti, kuriai komandai jie priklauso. Naudodama šią anketą, žmones suskirsčiau į tris kategorijas: tai skautai-kolegos, su kuriais kartu vykdome veiklas; skautai, kuriems aš vadovauju; skautai, kurie vadovauja man.

Paprasčiausias šiuo metu egzistuojantis būdas norint gauti anoniminius elektroninius atsakymus - tai įvairios platformos apklausoms kurti. Iš tokių galima paminėti kelias: Google Docs, apklausa.lt, manoapklausa.lt ir kita.

Kaip įvertinti rezultatus?

Šioje anketoje kiekvienas ją pildantis asmuo yra prašomas įvertinti kiekvieną teiginį penkiabalėje skalėje, kurioje 1 reiškia "retai būdinga", o 5 - "nuolat būdinga".

Pvz.: Vertinant XII kompetenciją "Tolerancija kitų nuomonei", asmuo atsakinėjantis į teiginį nr. 47 "Taktiškai išreiškia savo nuomonę", turi įvertinti, ar jums būdinga ši savybė - jeigu taip, tai asmuo gali rinktis balą 4, kuris reiškia "dažnai būdinga", jei ne, tuomet tam tiktų balas 2, reiškiantis, jog jums ši savybė yra "retai būdinga".

Taigi, kiekvienas jūsų vertinimui pateiktas teiginys bus įvertintas penkiabalėje sistemoje. Matydami, jog teiginys dažniausiai įvertintas trimis balais, galite daryti išvadą, jog jums ši savybė yra būdinga.

Įvertinus prasčiausiai ir geriausiai įvertintus teiginius, žinosite, kurias vadovavimo savybes jums reikia tobulinti ir atkreipti dėmesį, kurių - atsisakyti, o kurios jūsų savybės yra puikios!

 

Linkiu sėkmės ieškant savo rakto - burtažodžio į sėkmę ir efektyvų vadovavimą!

sesė Beatričė

 

 

 

Skautiška lyderio kompetencijų vertinimo anketa by Lietuvos_skautija