Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-02-22

Įkūrėjo diena

Vasario 22-oji - skautų įkūrėjo brolio lordo Roberto baden-Powell'io gimimo diena.

Lygiai prieš šimtą penkiasdešimt septynis metus, 1857 m. vasario 22 dieną gimė žmogus, kurio dėka mes visi šiandien galime didžiuotis būdami didžiulio nesustabdomo judėjimo dalimi. Taip, tai skautų įkurėjas, tėvas ir globėjas - brolis lordas Robertas Baden-Powell'is. 

Savo paskutiniame laiške skautams brolis rašė „Palik šį pasaulį šiek tiek gražesnį nei radai“ (1945), todėl šįmet BP gimtadienio proga Lietuvos skautija jums visiems linki siekti naujų, senų ir dar nespėtų užsibrėžti tikslų, ryžto įveikti save (o kartais gal ir kitus?) ir nesibaigiančio entuziazmo. Taip net ir mažais žingsneliais visi kartu mes galime nuversti kalnus, įgyvendinti net vaizduote sunkiai aprėpiamus dalykus ir judėti gražesnio ir šiltesnio pasaulio link.

Na, o šiais metais šventę švęsdamas būtinai nepamiršk ir kasmetinės, viso pasaulio skautus vienijančios akcijos ir pademonstruok, kad didžiuojiesi būdamas skautu. Tūkstančiai skautų visame pasaulyje šiandien savo dieną leis puošdamiesi skautišku kaklaraiščiu, o socialiniuose tinkluose dalinsis nuotraukomis ir mintimis apie tai, kodėl jiems skautais būti gera! Prisijunk prie jų ir tu, tik nepamiršk savo žinučių pažymėti #ScoutProud ženklu, kad jas išvysti galėtų visas pasaulis.

Su gimtadieniu, tėti!