Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-02-21

LS vadovų suvažiavimas 2015

Kas vyko suvažiavime Kaune?

Trumpai apie tai kas vyko suvažiavime:

09:30 įvyko suvažiavimo atdarymas, renginį palaimino LS dvasios tėvas kun. Arūnas. Suvažiavimo dalyvius sveikino JRD direktorius Mindaugas Kuliavas, LiJOT prezidetas Mantas Zakarka, visuomeninio judėjimo "Vieningas Kaunas" direktorius Povilas Mačiulis bei Lietuvos skautiškų organizacijų apskritojo stalo pirmininkas Aurimas Pautienius.

09:35 Išrinkti suvažiavimo prezidiumo (Tomas Rakovas, Jorė Astrauskaitė, Saulius Arlauskas), sekretoriato ir balsų skaičiavimo komisijos nariai. Skaičiuojami balso teisę turintys dalyviai.

09:47 Prasideda plenarinė sesija. LS vyr. skautininkė Ieva Žilinskienė pristato  2014 m. LS veiklos ataskaitą. Su veiklos ataskaita galite susipažinti čia.

09:58 LS Tarybos narys Saulius Arlauskas pristato finansinę LS ataskaitą.

10:15 LS Tarybos pirmininkė Jorė Astrauskaitė pateikė Tarybos išvadą apie abi ataskaitas ir pasidžiaugė puikiais rezultatais. LS Kontrolės komisijos pirmininkas Donatas Kaminskas taip pat siūlo tvirtinti abi ataskaitas.

10:19 LS Tarybos pirmininkė Jorė Astrauskaitė pristato LS Tarybos veiklos ataskaitą. Ji yra pasiekiama LS veiklos ataskaitoje čia.

10:29 Vyko ataskaitų tvirtinimas.
Dėl LS veiklos ataskaitos: vienbalsiai už.
Dėl LS finansinės ataskaitos: 106 UŽ, 2 susilaikė.

Abi ataskaitos priimtos.

10:35 Vyksta siūlomų LS įstatų pakeitimų pristatymas, pristato Jorė Astrauskaitė. Tarybos vidaus komitetas peržiūrėjo visus įstatus ir turi daug redakcijų. Siūlomi bendri įstatų taisymai bei vyr. skautininko skyrimo tvarkos keitimas. Apie tai galite paskaityti labai išsamų Tomo Rakovo straipsnį. Vadovai kviečiami diskusijai apie šiuos pokyčius.

11:10 Vyks balsavimas dėl vyr. skautininko skyrimo tvarkos. Bus galima balsuoti tik už arba prieš - be susilaikiusių.

11:25 Alternatyvus balsavimas: kas už tai kad pakeistume dabar galiojančią vyr. skautininko skyrimo tvarką? 
UŽ - 104, PRIEŠ - 5. Priimta.

Klausimas balsavimui: kas už tai kad į įstatus įtrauktume konkrečia Lietuvos skautų gimimo datą - 1918 m. spalio 1 d., įsteigus pirmą skautišką vienetą?
UŽ - 108, 3-PRIEŠ. Priimta.

Kas už tai kad į įstatus įtrauktume tokį punktą: 1995 m. kovo 25 d. įkurta Lietuvos skautija? 
UŽ - 110, 1 susilaikė. Priimta.

Kas už tai kad įstatų punktas apie įstojimą į WOSM skambėtų taip: 1997 m. liepos 25 d. atkuriame Lietuvos skautų narystė WOSM, Lietuvos skautija tampa WOSM nare.
Priimta vienbalsiai.

Balsuojama už įstatų redakcijas, kurios reikalingos siekiant pakeisti vyr. skautininko skyrimo tvarką.

11:38 vyksta kavos pertrauka iki 12:05

12:11 Po pertraukos plenarinė sesija tęsiasi - vyksta kandidatų į LS Tarybą prisistatymai.

Tadas Kavaliauskas: "Esu turėjęs įvairias pareigas tunte, dabar manau kad galiu eiti į Tarybą. Matau dalykus, kurie turi būti pakeisti ir Taryba gali tai pakeisti. Ateinu tuo laiku kai keičiasi organizacijos valdymas, t.y. jei būsiu išrinktas būsiu tas žmogus, kuris norės prisidėti apibrėžiant vyr. skautininko pareigas". 

Vaidas Ulkė: "Skautauju nuo kokių 1993 m. Esu buvęs skiltininku, draugininku, tuntininku, krašto seniūnu, su vaikais dirbau apie 16 m., todėl manau kad galiu padirbėti ir organizaciniame lygmenyje. Matau kur galiu save realizuoti visuose trijose naujosios strategijos dalyse. Neturiu komiteto kuriame norėčiau būti - galiu eiti ten, kur trūks žmonių". 

Tomas Čebatorius: "Esu Telšių krašto seniūnas. Skautauju nuo 1998 m., esu turėjęs įvairias pareigas, vienu metu skautavau Kaune. Gyvenu Vilniuje bet prisiėmiau Telšių krašto seniūno pareigas. Baigėsi mano jaunimo programa, nusprendžiau kad metas eiti į Tarybą. Taryboje norėčiau dirbti strateginiame komitete. Manau, kad Lietuvos pasienio regionai yra nuskriausti - man būtų svarbu bandyti įtraukti juos į veiklą".

Tomas Broga: "Labai sunku kažką naujo pažadėti - baigėsi mano eilinė kadencija Taryboje, o tai sutapo su svarbiais pokyčiais organizacijoje. Manau kad dar yra prasmės man likti Taryboje ir prisidėti prie naujų dalykų įgyvendinimo".

Tomas Rakovas: "Norėčiau tęsti darbą Taryboje antrą kadenciją, nes matau kad šiame organe labai trūksta žmonių turinčių ilgą darbo nacionaliniame lygmenyje patirtį. Taigi, turiu patirties ir dar matau ką nuveikti. Praėjusioje kadencijoje buvau strateginio komiteto pirmininkas, kūrėme naują strategiją bei galvojome apie pokyčius kaip vyr. skautininko skyrimo tvarka, taigi noriu prisidėti prie to įgyvendinimo. Matau darbų ir atstovavimo bei darbo su vaikų skautavimo bei savanorystės skatinimo srityse".

Saulius Jurevičius: (negali dalyvauti suvažiavime, jį pristatė Visvaldas Varžinskas) "Man garbė pristatyti savo seną bičiulį Saulių, kuris jau neaišku kiek kadencijų yra Taryboje ir yra žmogus sukaupęs fantastišką patirtį, kas praverčia priimant naujus sprendimus. Jis ilgai dirbo atstovavimo komitete, praeitą kadenciją dirbo strateginėje darbo grupėje. Saulių būtų vertinga turėti kaip didžiulę skautišką patirtį turintį žmogų".

Rūta Šmitaitė: "Pradėjau skautauti prieš 17 metų, bet turėjau 10 metų pertrauką - grįžau į LS su DTA projektu. Atėjo laikas kai nebenoriu dirbti su vaikais, bet noriu dirbti kūrime - su visos organizacijos reikalais. Iš naujosios strategijos krypčių augimas man yra ko gero svarbiausias".

Šarūnas Montvilas: "Skautauju 3 metus, turiu stiprų loginį mąstymą kuris gali padėti Taryboje. Šiauliuose turime bendros veiklos su Krašto apsaugos savanorių kuopa, manau kad reikia bandyti daugiau bendradarbiauti su kitais. Norėčiau daugiau narių ir didesnio LS matomumo bei kad Lietuvos valstybė suprastų, ko nori iš visuomeninių organizacijų". 

Saulius Arlauskas: "Kodėl stoviu prieš jus? Pirma noriu atsiprašyti šeimos kuri dar nežino apie šį žingsnį. Taip pat brolių vyčių iš savo būrelio. Bet matau situaciją kad metai iš metų kiek būna vietų į Tarybą, tiek ir kandidatų, ir man liūdna dėl to. Norėčiau dirbti su strategija - ne dėl įgyvendinimo, bet ir dėl atsiskaitymo nariams. Kažkada kėliau idėjas apie Tarybos narių skaičiaus mažinimą - tačiau supratau, kad tai nieko nepakeis".

12:53 Pakeitus įstatus, reikalingas laikinas vyr. skautininkas. Ieva Žilinskienė prisistatė kaip kandidatė: "Einu, nes noriu eiti. Yra keli dalykai, kurie išjudėjo per praėjusius du metus. Per ateinantį laiką... pasibaigsiu darbus ir lauksiu konkurso".

12:56 Pietų pertrauka iki 14:30.

14:38 Suvažiavimas tęsiasi. Vyks balsavimai dėl LS vyr. skautininkės laikino perrinkimo bei rinkimai į LS Tarybą.

15:07 Kol vyksta balsų skaičiavimas, Tomas Rakovas pristato LS strategiją 2015-2018 m. Su jos projektu gali susipažinti čia.

15:43 Balsavimas: kas už tai kad patvirtintume pristatytą LS strategiją 2015-2018 m.?
Pritarta vienbalsiai.

15:53 Vyr. skautininkės pavaduotoja Benita Mincevičiūtė pristato šių metų LS nacionalinius renginius:

  • Pavasario šventė "Pavasario linksmybės" vyks šių metų balandžio 25 d. Panevėžyje. Registracija prasidės nuo vasario 23 d., informacija - Facebook bei skautai.lt
  • LS vadovų sąskrydis - vyks rugpjūčio 21-23 d., Skautų slėnio stovyklavietėje. Visa informacija nuo birželio 1 d. - skautai.lt
  • Dainų konkursas "Gražių dainelių daug girdėjau 2016". Iki gegužės 15 d. el. paštu pavaduotoja@skautai.lt galite siūlyti privalomas dainas. Konkurso nuostatai bus pasiekiami skautai.lt nuo birželio 1 d.
  • LS gimtadienis - Pirmija siūo rugsėjo 12 d. Kaune turėti gimtadienio šventę. Tačiau jei norite kad šventė atkeliautų į jūsų kraštą, siųskite savo pasiūlymus pavaduotoja@skautai.lt
  • BTU akcija kaip ir visais metais vyks gruodžio mėnesį.

15:58 Šarūnas Montvilas pristato "The Baltic Jamboree" stovyklą Estijoje, šią vasarą vyksiančią Estijoje. Tai - tarptautinis skautiškas renginys, į kurį važiuoja daugiausiai dalyvių iš Lietuvos!

16:02 Sesė Rūta Jurkšaitė pristato Lietuvos jaunimo dienas ir kviečia skautus ten gausiai dalyvauti. Apie LJD programą gali sužinoti čia.

16:08 Kavos pertrauka.

16:51 Balsų skaičiavimo komisijos rezultatų pristatymas. Į LS Tarybą išrinkti broliai Tomas Rakovas, Tomas Broga, Saulius Jurevičius, Saulius Arlauskas, Tadas Kavaliauskas, Vaidas Ulkė, Tomas Čebatorius bei sesė Rūta Šmitaitė.

Vyr. skautininke perrinkta sesė Ieva Žilinskienė. LS suvažiavimas patvirtino balsavimų rezultatus.

LS Tarybos pirmininku išrinktas brolis Tomas Broga.

Naujiems vadams linkime sėkmės ir naujų iššūkių!

Hip valio broliams ir sesėms!

17:07 Suvažiavimas baigėsi! Dėkojame visiems dalyvavusiems bei stebėjusiems gyvai!