Kas Naujo?

Skautų naujienos

2005-08-25

Lietuvos skautų vadovai renkasi į sąskrydį (pranešimas spaudai)

Į kasmetinį skautų vadovų sąskrydį „Kryptis: skautavimas“ rugpjūčio 26-28 dienomis Andrioniškyje, Anykščių rajone, susirinks „Lietuvos skautijos“ vadovai.

Šį savaitgalį daugiau nei 150 skautijos savanorių vadovų iš visos Lietuvos diskutuos apie organizacijos vertybes, siekius bei iššūkius, atsirandančius šiandieninėje visuomenėje. Anykščių rajonas Utenos apskrityje pasirinktas neatsitiktinai – iki šiol silpniausiame organizacijos krašte atsiranda nauji skautų vienetai, vis daugiau vaikų ir jaunuolių susidomi skautiška veikla, norėdami aktyviai leisti savo laiką.

Skautų vadovai atvykę į sąskrydį gilins savo žinias skautoramoje – skautiškame seminare, kur per trumpą laiką stengiamasi sužinoti naujų dalykų topografijos, saugumo, gamtos srityse. Bus mokomasi naujų mazgų rišimo, rikiuotės pratimų bei įgyjami nauji įgūdžiai pirmosios medicininės pagalbos ir patyriminėse komandinėse užduotyse.

Šeštadienį darbo grupėse bus aptariamos savanorystės, vertybių, vadovų motyvacijos, skautų 100 metų jubiliejaus ir jaunimo programos temos. Vakare geros praktikos pavyzdžiai bus pristatomi nedideliame žygyje. Kaip ir kiekvienas skautų vakaras neapsieis be pramoginės vakaro dalies – skautiško laužo. Sąskrydis baigsis sekmadienį, po organizacijos Tarybos bei Pirmijos pristatytos informacijos “atvirų erdvių” diskusijų ratuose ir iškilmingų pamaldų.

Lietuvos skautija yra savanoriška visuomeninė organizacija, vienijanti daugiau nei 2000 narių. Šią vasarą Lietuvos skautija visuose šalies regionuose suorganizavo virš 15 didelių stovyklų, kurių metu su tikslu pramogavo apie 2500 skautų ir vaikų, dar neesančių skautų judėjime. Skautų vadovais savanoriškai dirbama nuo 18 metų ir tai yra iššūkis suaugusiems, siekiantiems prisidėti prie skautijos misijos – aktyvių ir pilnaverčių visuomenės narių ugdymo.