Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-11-01

Lapkričio mėnesio naujienos

Karštos naujienos, kad lapkritį nesušaltumėm!

Spalio mėnuo pralekė, ko gero, greičiau, nei galėtum tris kartus ištarti "komunikabilus orangutangiukas". Bet pralėkdamas atnešė krūva įdomybių ir galimybių, kuriomis pasinaudoti vis dar galite suspėti! 

  1. Neseniai pradėjai vadovauti draugovei ir nežinai ko griebtis? O gal jau kurį laiką taip blaškaisi? Nori būti pačiu šauniausiu skautų vadovu, bet lyg kažko trūksta? Iki lapkričio 2d. vis dar gali suspėti užsiregistruoti į draugininkų kursus. (Daugiau informacijos ČIA)
  2. Iki lapkričio d. vyksta registracija į rekolekcijas vadovams. (Daugiau informacijos ČIA)
  3. Dėmesio dėmesio! Visi patyrę skautai! Artėja Lietuvos ksautijos patyrusių skautų suvažiavimas. Skubėk į jį registruotis, nes kiekvienas kraštas turi tik po 5 vietas, o registracija baigiasi jau lapkričio 7d. (Daugiau informacijos ČIA)
  4. Skautų formuas grįžta ir yra pasirengęs atverti tau milijoną durų ir galimybių, kuriomis beliks tik pasinaudoti. Registracija baigiasi lapkričio 15d. (Daugiau informacijos ČIA)
  5. http://www.skautai.lt/index/article/id/2086Skautiška parduotuvė dalinasi dar vienu fantastišku konkursu ir šį kartą kviečia dalintis savo pačiais slapčiausiais skautiškais receptais. Sudalyvauti konkurse gali iki lapkričio mėnesio 15d, 15h. (Daugiau infomacijos ČIA)
  6. Užsienio ryšių skyrius kviečia tave domėtis ir dalyvauti! Jei skautavimas užsienyje priverčia tave suklusti, būtinai susisiek su skyriumi, o jie atras ką idomaus tau pasiūlyti. (Daugiau informacijos ČIA)
  7. LS nacionalinė būstinė atsinaujino ir kviečia visus naudotis jos patalpomis. (Daugiau informacijos ČIA)
  8. Artėja pasaulinė skautų stovykla Japonijoje! Nepraleisk progos susipažinti su skautais iš visų pasaulio kampelių. (Daugiau informacijos ČIA)
  9. Lapkričio 13d. Skautų paramos fondas kviečia visus, neabejingus skautiškai idėjai, susirinkti į šventinį paramos pokylį Kaune ir prisidėti prie mažų ir didelių skautiškų svajonių įgyvendinimo. (Daugiau informacijos ČIA)
  10. Lietuvos skautija kviečia vienetus suimokėti nario mokestį! Tai padaryti galima iki gruodžio 1d. (Daugiau informacijos ČIA)

Be viso to spalio mėnesį skautatinklyje galėjai rasti gudrių ir galvą pasukti priverčiančių straipsnių. Sesė Vaiva sakė, kad jei nežinai, ko nori, tai galiausiai liksi su tuo, ko nenori. Apie ją ji čia sužinosi paskaitęs sesės pamąstymus straipsnyje. Tuo tarpu sesė Jorė dalinosi mintimis apie vyresniųjų skautų programą. Šis straipsnis taip pat buvo publikuotas skautiškos minties žurnale "Mūsų Vytis", kurį taip pat raginame paskaityti!

Taip pat, visą spalio mėnesį aktyviai darbavos projekto Specialistas dalyviai! Naujuosius jų nuotykius sekti galite kiekvieną ketvirtadienį skautatinklyje ir Lietuvos skautijos facebook įvykyje. Lapkričio mėnesis žada daug siurprizų ir naujienų - neužsnūsk ir nepražiopsok viso smagumo!

Na, o lapkritį mėnesio skautų tampa ne kas kitas, o brolis Karolis Žemaitis, kuris 37-oje LiJOT Asamblėjoje buvo išrinktas metų jaunimo ambasadoriumi! Šiek tiek daugiau apie tai sužinoti ir pasidžiaugti gali čia

Taigi, spalis, nors ir greit prabėgęs, atnešė mums daug naujo ir netikėto. Šį mėnesį linkime visiems naudotis savo skautiškame kelyje sutinkamomis galimybėmis, kurios gali būti pačios įvairiausios, atnešti geriausias ir netikėčiausias patirtis ir visam gyvenimui išlikti atmintyje. Lapkritį mėnesio iššūkį skalbiame kiekvienam labai asmenišką - išbandyti save neįprastoje veikloje, prisiimti sau nebūdingą rolę ir pažiūrėti į skautavimą iš tos pusės, iš kurios jo matyti dar neteko. O savo džiaugsmais ir patirtimis visada kviečiame dalintis skautatinklyje.

Šiltų kojinių ir arbatos linki,

LS Komunikacijos skyrius