Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-10-27

Smagi kelionė į Želsvą

Žygis Buktos pažintiniame take

Žvarbų, bet saulėtą spalio 18 d. šeštadienio rytą linksmai nusiteikę  jūrų ir sausumos skautai susirinko Želsvoje (Marijampolės savivaldybė, Liudvinavo seniūnija). Buvome pasiruošę žygiui Buktos miške. Eidami matėme Želsvos kultūros centro griuvėsius, apie kuriuos papasakojo sesė Birutė. Keliavome Buktos pažintiniu taku, kurio ilgis siekia 1,7 km. Take matėme saugomas miško buveines, augalus ir gyvūnus. Keliaudami taku žaidėme žaidimus, kurie ugdo pasitikėjimą vienas kitu ir komandinį darbą. Susipažinti su gamta įrengtos 7 informacinės lentelės apie šviesą geriantį mišką, išskirtinę miško salą, mišką upelio slėnyje, gūdųjį mišką, ąžuolą milžiną, kurį apkabinome, senąją liepą ir „skanėstą kevale“. Gamta buvo išties graži, kaip sesė Birutė minėjo: „Šakos lenktos kaip stygos“

Brolis Simonas ir sesė Raminta mokė, kaip pagal tam tikrus gamtos ženklus  orientuotis gamtoje.  Sustoję žygio metu žaidėme atminties žaidimą, kuris visiems labai patiko. Taip pat ieškojome paslėpto lobio (apie lobį mus informavo sesė Milda), kurio taip ir neradome. Mums beieškant lobio, broliai Simonas ir Mykolas sukūrė laužą. Vėliau ir kiti skautai prie jų prisijungė, pasiskirstę atsakomybėmis gaminome maistą, rinkome šiukšles. Brolis Simonas kitus brolius mokė padaryti trikojį,o brolis Mykolas išsamiai papasakojo apie laužų kūrimo būdus. Labiausiai visiems patiko valgyti.

Pasisotinę surengėme galvos apdangalų madų šou. Visų skautų galvos apdangalai buvo savotiškai įdomūs, kiekvienas pasitelkė savo fantaziją ir parodė kūrybingumą, galėjo pasakyti savo nuomonę apie pasirinktą draugo galvos apdangalą. Tai skatina nebijoti išsakyti savo nuomonę ir priimti kritiką. Sesė Toma pasirinko juodą, blizgančią skrybėlę, kurios pavadinimas „Blizgutis“. Ji ją pasirinko, nes „Blizgutis“ jai yra pati gražiausia skrybėlė. Sesei Tomai labiausiai patiko vadovės Birutės galvos apdangalo pristatymas. Jauniausiam mūsų žygio dalyviui broliui Arnui taip pat patiko vadovės Birutės galvos apdangalas, kuris vadinasi „Skrajojantis drambliukas“. Brolis Vilius pasirinko senelio dovanotą medžiotojo kepurę. Jam labai patiko brolio Simono skautiška  skrybėlė, kuri iš tiesų labai tiko šiam renginiui. Komisijos nariai (brolis Mykolas, sesės Milda ir Raminta) išrinko nugalėtoją.Saugiai užgesinę laužą, traukėme  namų link. Sesė Milda mano, kad tai buvo labai įdomus, linksmas ir informatyvus žygis. Brolis Simonas sako, jog jam labiausiai patiko susitikti su skautukais, dalyvauti galvos apdangalų konkurse ir mokytis pasitikėti vienas kitu. Žygyje dalyvavo jūrų skautai Matas, Milda, Justina, Toma, Sandra, Mykolas, Vilius, Raminta ir vadovė Birutė, ir du sausumos skautai broliai Simonas ir Arnas. Dauguma žygio dalyvių nesigaili leidęsi į šį nuotykį ir nekantrauja patirti naujų nuotykių ir sužinoti daugybę įdomybių .

                                                                                                                         Parengė sesė Justina Garunkštytė