Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-10-23

Realybės šou Specialistas - 4 savaitė

Ketvirtoji realybės šou "Specialistas" savaitė jau čia!

Ketvirtoji realybės šou "Specialistas" savaitė jau čia! 

Na, o šią, kaip ir kiekvieną savaitę, mums labai svarbus tavo balsas:

1. Peržiūrėk dalyvių filmukus, nuotraukas ir komentarus.

2. Išsirink savo šios savaitės projekto favoritą.

3. Padėk jam laimėti balsuojant ČIA.

4. Lauk rezultatų ir sužinok, kam gi atiteks geriausiojo specialisto vardas!

 

 

Sesė Ugnė Skorupskaitė, Kraštotyrininko specialybė

Šią savaitę turėjome žygelį Verkių regionineme parke. Pamatėme Verkių rūmus bei suskaičiavome, kad apžvalgos aikštelėje yra pakabintos 140 spynų. Pasirodo, kad laiptais, vedantys nuo Verkių rūmų žemyn šiuo metu yra rekonstruojami (todėl teko leistis kalnu). Vaikščiojome po Verkių parko miškus, praėjome pro koplyčias, sužinojome, kur prasideda gyvenamieji namai ir apžiūrėjome, kur teka šaltinis. Pamatėme kaip atrodo Neries pakrantė bei supratome, kad ten dar daug neištirtų plotų (beeinant galima pamatyti tiek dirbtinį gandrą, tiek apleistą pastatą (į kurį labai norisi užeiti). Nors atstumas tikrai nebuvo ilgas, bet pamatėme ir patyrėme tikrai daug.

 

 

 

Sesė Gabija Vyšniauskaitė, Kinologo specialybė

Kadangi pasikeitė kelių eismo taisyklės, teks pakeisti, t.y., papildyti kinologo specialybės mokymosi planą. Kalbėsime apie saugų šuns vežimą automobilyje, autobuse, traukinyje. Ką turi mokėti šuo ir ką turi žinoti šeimininkas, kad saugiai ir patogiai keliautų su augintiniu? Kuo boksas skiriasi nuo narvo? Kada naudoti medžiaginį narvelį, kada – metalinį? Kiek laiko šuniukas gali būti transportavimo dėžėje? Ar augintinį gali apsaugoti saugos diržai? Kodėl šuo automobilyje negali vaikščioti laisvai? Ar galima šuniukui žiūrėti pro langą? Ar galima šunį palikti automobilyje, kai einame į parduotuvę? – atsakymus į šiuos klausimus turi žinoti visi, kuriems rūpi jų augintinių gerovė.

 

 

Sesė Ugnė Kanapeckaitė, Pirmosios pagalbos specialybė

Ketvirtosios sueigos metu trys skautės: sesė Gabija, sesė Gabrielė ir sesė Jogilė papasakojo kas yra nušalimai ir kaip suteikti pirmąją pagalbą nušalus. Sueigos pabaigoje susiskirstėme į tris grupeles ir piešėme bei rašėme tai, ką per sueigą išgirdome. :) 

 

 

 

Sesė Eglė Naimavičienė, Kinologo specialybė

Mūsų šios savaitės sueiga netikėtai gavo pavadinimą „Nupirk keksiuką - išgelbėk šuniuką". Jį sugalvojo mano skautės, besimokančios kinologo specialybės. Kadangi mūsų vizitas pas veterinarą buvo šiek teik nukeltas, sumanėme surinkti lėšų Šiaulių gyvūnų globos namams, kuriuos ruošiamės lankyti. Taigi sekmadienį rinkomės kepti keksiukų, kuriuos vėliau pardavinėjome. Keksiukai išėjo išties gardūs (kaimynai vėlaiu net paprašė recepto). Aplankėme 10 butų. Paskutiniuosius keksiukus iš mergaičių nupirko vyriškis, gatvėje vedžiojęs šunį. Visi mielai aukojo kilniam tikslui. Grįžus ir suskaičiavus pinigus paaiškėjo, kad surinkta beveik 70 litų. Už juos pirksime šunų maisto, kad gyvūnų globos namų gyventojai turėtų kuo maitintis, ir greičiausiai per atostogas vešime jį atiduoti:))

 

 

 

Brolis Remigijus Pozniakovas, Žvejo specialybė

 

 

 

Sesė Barbora Drąsutytė, Viso pasaulio draugo specialybė

Būsimųjų "Viso pasaulio draugų" spalio 22-osios sueiga prasidėjo triokšt keberiokšt ir karšta diskusija, kuris gi kaltas dėl to sudužusio gaublio. Nieko, užtat buvo puiki proga aptarti, kas yra draugai ir kad įskilęs gaublys turbūt ne tokia didelė bėda kaip prarasta draugystė. O nurimus aistroms ėmėm veikti ir šįkart nuveikėm tiek, kad net galva sukasi! Pirmiausia pažiūrėjom, kaip gyvena vilkai ir kiti skautai kituose pasaulio kampeliuose, pvz. Amerikoje ar Prancūzijoje, o dar ir kaip atrodo "didysis stūgsmas", tradicinė vilkų ceremonija (čia - skautukai iš Italijos katalikų skautų ir skaučių asociacijos). Tada... tada sužinojom, kad Australijoje ir Anglijoje (čia mums padėjo tegu ir sudužęs gaublys) yra dvi vilkiukų gaujos, kurios jau ruošiasi parašyti mūsų gaujai laiškų! Kad neatsiliktume, padarėme štai ką: iš pradžių kiekvienas išsilankstėme po origami vilkiuką; tada jį nuspalvinome ir nupiešėme arba parašėme, kas mums gyvenime patinka. Dar prie šios popierinės "gaujos" pridėjom laiškelį su tokiais aktualiais klausimais kaip "kaip atrodo jūsų kaklaraiščiai" ir štai - siuntinukas paruoštas. Į mūsų sueigą galite užmesti akį vaizdo įraše.

 

 

 

Sesė Odeta Autukaitė, Laužavedžio specialybė

 

 

 

Brolis Titas Gurskis, Astronomo specialybė

Per šios savaitės sueigą, mes tyrinėjome visiems gerai žinomą Žemės palydovą - Mėnulį. Pradėjome nuo tokių paprastų dalykų kaip mėnulio fazės (jaunatis, priešpilnis, pilnatis, delčia), tuomet išsiaiškinome, kodėl visuomet matome tik vieną mėnulio pusę, o galiausiai pasiklausėme įdomių (tačiau nebūtinai 100% teisingų) teorijų apie Mėnulį. Viena iš jų skelbia, jog "tamsiojoje" Mėnulio pusėje (kurios iš Žemės niekada nesimato) gyvena ateiviai ir būtent dėl jų agresyvaus nusiteikimo nebėra organizuojamos ekspedicijos į Mėnulį. Niekas negali šios teorijos (kaip ir daugybės kitų) pilnai įrodyti ar paneigti, nesvarbu, kaip įtikinamai ar absurdiškai ji beskambėtų...
 

(nuotrauka iš astronomija.lt)