Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-11-20

Skautija duoda: skautų forume dar yra vietų, imk ir registruokis!

Gruodžio 12-14 d. skautų name Kaune, 18-25 m. LS nariams. Vietų skaičius ribotas.

Kam: 17-25 m. amžiaus LS nariams.

Vietų skaičius: 15 (Dar liko!)

Kada: Gruodžio 12-14 d., Kauno skautų name (Trakų 18).

Registracija: iki lapkričio 30 dienos, el. paštu taryba@skautai.lt siunčiant savo gyvenimo aprašymą (ne skautišką, o tikrą) ir atsakymus į šiuos du klausimus:

1.      Jei galėtum pakeisti vieną dalyką Lietuvos skautijoje, koks jis būtų?

2.      Kodėl tau svarbus dalyvavimas šiame forume? (Kokios naudos tikiesi gauti?)

Kaina: 15 Lt ir kelionės išlaidos

 

Kodėl: Kiekvienas pilietis turi gerai suprasti demokratijos procesus ir mokėti juose dalyvaudamas prisidėti prie geresnės savo aplinkos kūrimo. Skautaudami pilietiškumo pagrindus įgyjame dirbdami skiltyse ir darydami geruosius darbus Tėvynei, bet pasižiūrėkite į šiandienos pasaulį – ar tikrai užtenka to, ką darome? „Skautų forumas“ skirtas supažindinti LS narius su jaunimo politikos pagrindais ir parodyti, kaip jaunas žmogus gali turėti įtakos priimamiems sprendimams, nesvarbu, ar jie būtų LS Tarybos,  LR Vyriausybės ar Europos Parlamento.

Naujiena: Dalyvaudamas vienoje mokymų dalyje gali laimėti dvi papildomas, iš kurių viena ne Lietuvoje!

·         Forumo dalyviai bus pakviesti pavasarį vėl susitikti vienoje iš Europos šalių, bet kad tai įvyktų turėsime visi kartu parengti projekto paraišką ir išbandyti savo jėgas gaunant finansavimą skautiškai veiklai. Savaitgalio tikslas – praktiškai susipažinti su tarptautiniu skautavimu.

·         Trečią kartą susitiksime dar vėliau kitais metais tam, kad pasidalintume vieni su kitais, kaip sekėsi pritaikyti forume gautas žinias. Kokia bus mokymosi dalis dar nežinome, nes norime atsižvelgti į dalyvių poreikius. Idėją galėsime visi kartu sugalvoti jau forumo metu.

Naujiena 2: Be bendro projekto kiekvienas dalyvis išsiveš asmeninį metų trukmės iššūkį, susijusį su savaitgalį išmoktų dalykų pritaikymu. Tik iššūkius įgyvendinę dalyviai trečiojo savaitgalio metu gaus sertifikatus ir kitų dovanų.

Forumo komanda:

·         Jorė Astrauskaitė, LS Tarybos pirmininkė ir WOSM Europos regiono savanorė.

·         Povilas Dabrila, buvęs Skautų forumo dalyvis, šių metų LS delegacijos LiJOT vadovas, URS narys.

·         Barbora Drąsutytė, URS narė

·         Beatričė Leiputė, URS vedėja

·         Elena Sinkevičiūtė, LiJOT valdybos narė ir WOSM Europos regiono atstovė išorei

Pagrindinė forumo idėja yra kalbėti ne teoriškai, o apie tai, ką mes patys esame išbandę, todėl iš tiesų suprantame kaip viskas veikia. Apie tai, ko mes nedarom papasakoti atvažiuos tie, kurie daro.

Iki susitikimo,

Skautų forumo komanda