Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-10-12

Vyšniniai Kankorėžiai - tradicijos nemiršta

Kasmetinis rudens žygis - Vyšniniai Kankorėžiai.

Viena savaitė. Būtent tiek laiko praėjo nuo jau tradicija Panevėžio Krašte tapusio žygio „Vyšniniai kankorėžiai“ pradžios. Šis žygis šiais metais buvo organizuojamas brolyčių iš Simono Daukanto skautų vyčių būrelio. Jau tas faktas dar prieš žygį bylojo, kad žygis bus tikrai įdomus.

Tad ankstyvą spalio 4-osios rytą visi susirinkome prie Panevėžyje visiems gerai žinomo skautų būklo. Taigi visi 8 valandą ryto traiškanotais veidais susirinkę iškarto buvo nustebinti. Žygio tema buvo „Primityve Scouting“ o tai reiškė, kad mes ir elgsimės kaip „primityve“ skautai. Jokio papildomo maisto, tik tai ką duos žygio vadovai. Kai kam tai buvo staigmena, bet tikrai noro keliauti niekas neprarado. Taigi atsikratę nereikalingų daiktų keletą minučių po 8 iškeliavome.

Ėjome nelabai ilgai, ir žygio tikslą pasiekėme tada, kai jau visi buvome išalkę ir atvykę iškart pradėjome gamintis sau pietus, kurie taip pat buvo „primityve“ tačiau tikrai labai skanūs. Pietums pasigaminome plovą, kuris buvo tikrai pavykęs ir geras. Labai skaniai papietavę priėjome prie kitos savo programos dalies – pionerijos.

 

Visų pirma turėjome pasirūpinti tuo, kur miegosime ir kur slėpsimės jeigu užeis lietus. Palapinių neturėjome, tad teko statytis lapinę. Ji yra tarsi Vyšninių Kankorėžių simbolis, tad jau turime patirties statant ją ir turime pripažinti, kad kasmet ji mums išeina tik geresnė. Statybos procesas nebuvo lengvas ir trumpas, bet rezultatas ir mūsų statinys tikrai mus džiugino. Pasistačius pagrindinį pastovyklės atributą atėjo kitam, ne mažiau svarbiam statiniui eilė – vartams. O mes – juk patyrę skautai ir vartų iš dviejų pagaliukų nestatysime. Taip gimė dar vienas tvirtas ir geras statinys – vartai. Kol vieni darbavosi su vartais, kiti statė suoliukus prie laužo, kad visi galėtume jaukiai ir patogiai pasisėdėti. Taigi, vakare prieš einant vakarieniauti jau turėjome savo pastovyklę, kuri mus džiugino.

 

Taigi, po vakarienės atėjo kita programos dalis – diskusijos įvairiomis su skautais susijusiomis temomis. Apie tai, ką patyrę skautai mano apie religiją, apie savo pareigas, valdžios funkcijas. Po šio jaukaus vakaro atėjo miego laikas. Dalis nuėjo gulti, kiti pasiliko budėti prie laužo. Taip baigęsi puiki pirmoji žygio diena.

 

Antroji žygio diena prasidėjo taip pat anksti. 8 valandą ryto visi atsikėlėme ir pradėjome darbuotis. Kol vieni rinko pioneriją – kiti gamino valgį. Taigi, kai bebūtų gaila, turėjome sugriauti tai ką sukūrėme, bet taip jau reikia. Taigi atlikę visus darbus ir papusryčiavę pajudėjome link namų. Eidami namo turėjo pasitarimą apie tai ką mano patyrę skautai apie vykstančius renginius Panevėžio krašte. Taip pat grįždami namo buvome sustoję atsigerti turbūt skaniausios Panevėžio rajone Gūrų giros. Atsigaivinę jau traukėme link namų. Taigi po pietų jau buvome namuose. Visi grįžome laimingi, pasisėmę naujos patirties ir tikrai turiningai praleidę savaitgalį.

Taigi, laukiame šio, tradicija tapusio renginuko ir kitamet.