Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-09-25

Skaute! Broli ir sese! Kur Tavo lobis?

Lobio paieška prasideda. Nepamiršk kompaso!

Tikriausiai stovyklose ne kartą ieškojai užkasto ar kitaip paslėpto lobio. Kaip sekėsi? Ar radai visus paslėptus lobius? O ar susimąstei kada nors kur yra tikrasis Tavo lobis?.. Jeigu ne, tuomet kviečiame Tave nuotykingai lobio paieškai! Jeigu taip, kviečiame pasidalinti savo patirtimi! Tavęs lauksime 2015 m. birželio 27-28 d., Alytuje vyksiančiose Lietuvos jaunimo dienose „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ (Lk 12, 34). Nepamiršk kompaso!

O kol Tu ruošiesi šiai išskirtinei lobio paieškai, organizacinė Lietuvos jaunimo dienų komanda taip pat gerokai pluša:

Štai rugsėjo 22-24 dienomis, tyrinėjome kokiais keliais eiti link Dievo karalystės ir kur yra kraunamas Danguje nenykstantis lobis. Kėlėme klausimus kiek ir kokių priemonių reikės norint įveikti tikslo link vedančius takelius pastojančias aukštų kalnų keteras, žiedais pasipuošusius slėnius ir net giliausius tarpeklius. Lietuvos Jaunimo Pastoracijos Tarybos pirmininko vyskupo augziliaro Arūno Poniškaičio vadovaujami produktyviai išnaudojome kiekvieną pasiruošimui skirtą minutę.

Evangelisto Luko padrąsinti mąstėme: kur gi yra mūsų lobis? Kur yra mūsų širdis? Kaip ir kur turime juos atrasti? Visi kartu ieškodami, stiprinome jėgas šv. Mišių aukoje. Prašėme Jono Pauliaus II-ojo užtarimo, kad jis, žinantis kaip sukrauti nenykstantį lobį danguje, prašytų Dievą išminties malonės mums, šiuo metu besistengiantiems įsitaisyti sau piniginių, kurios nesusidėvi.

Kartu besiruošdami ir besimelsdami prisiminėme Tave – mūsų būsimą bendrakeleivį. O belaukiant Lietuvos jaunimo dienų kviečiame kartu su mumis melstis:

Gerasis Viešpatie Jėzau,
Tu pažįsti mūsų širdis
ir žadėjai pasirūpinti mumis,
kaip pasirūpini laukų lelijomis bei padangių sparnuočiais.

Meldžiame, stiprink mūsų pasitikėjimą Tavimi,

kad palikę tai, kas laikina,
krautume lobį danguje
ir galėtume ištarti: Tu esi mūsų turtas!

Viešpatie, prašome palaiminti Lietuvos jaunimo dienas Alytuje.
Ruošk mūsų širdis, kad galėtume
džiaugsmingai jas dovanoti Tau,

Kuris gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen.

              Šventasis Jonai Pauliau II-asis, melski už mus!
              Šventasis Kazimierai, melski už mus!

Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo centro komanda