Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-10-11

JOTA-JOTI 2014!

Skautiška Jamboree internete bei tarp radijo bangų!

Broliai, sesės, kviečiame kiekvieną iš jūsų ir visus kartu dalyvauti kasmetiniame tarptautiniame renginyje- 57-tojoje JOTA (Jamboree-On-The-Air) ir 18-tojoje JOTI (Jamboree-On-The-Intrenet). Šiemet JOTA-JOTI vyks spalio 18-19d.

Kas tai yra?

Savaitgalis, per kurį skautai iš viso pasaulio bendrauja internetu arba trumposiomis radijo bangomis. Kodėl verta dalyvauti? Nes tai yra tarptautinis skautavimas neišeinant iš namų... ar iš būklo. Paprasta, įdomu ir lengvai prieinama.

Kaip dalyvauti?

Dalyvauti gali ir pavieniai skautai, skiltys, draugovės, tuntai. Visą bendrą informaciją  apie renginį, registraciją ir bendravimo kanalus galite rasite oficialiame renginio puslapyje http://world-jotajoti.info/

Nuo ko pradėti?

a) Jeigu esate pavienis narys jums reikės raskite vietą su interneto ryšiu (dalyvauti JOTI), arba radijo mėgėją (kuris jums padėtų dalyvauti JOTA).

b) Kooperuokitės su kitomis skiltimis, draugovėmis, kitais kraštais, užsiregistruokite ir dalyvaukite šiame renginyje, kaip didelė grupė-pasidarykite  ypatingą sueigą su virtualiomis diskusijomis ir žaisdamais su broliais ir sesėm iš viso pasaulio!

c) Norintys ir galintys kviečiami prisijungti spalio 18 d. Vilniuje! Susipažinsime su VU Radijo mėgėjų klubo LY1BWB nariais, išgirsime apie VU palydovą "LituanicaSAT-1", sužinosime galybę įdomių dalykų apie techniką bei praktiškai išbandysime bendravimą trumposiomis bangomis! Daugiau informacijos ir registraciją rasi čia.

Ką veikti?

JOTA-JOTI gali tapti puikiu pretekstu susirinkti netradicinei sueigai ar net stovyklėlei. Štai keletas idėjų:

-- Tai - gera proga sueigai apie pasaulinį skautų judėjimą. Sužinokite, ką reiškia santrumpa WOSM, kiek skautų yra visame pasaulyje, kur ir kada vyks artimiausia Pasaulinė skautų stovykla ir t.t.

-- Išnaudokite JOTA-JOTI savaitgalį susidraugavimui su tiksliaisiais mokslais: pasikvieskite į svečius ką nors, kas galėtų supažindinti su technikos įdomybėmis.

-- Parenkite iššūkių skiltims ar draugovėms, pavyzdžiui:

* Išmokti po skautišką dainą iš visų žemynų.

* Susisiekti su skautais iš 10 šalių, išsiaiškinti, kaip atrodo jų uniformos, ir jas nusipiešti.

* Pabendrauti su skautais iš kelių skirtingų valstybių ir atrasti 5 dalykus, kuriais jų skautavimas skiriasi nuo mūsiškio, ir 5 dalykus, kuo yra panašus.

* Perduoti žinutę Morzės abėcėle.

* Apklausti kuo daugiau užsienio skautų, ką jie žino apie Lietuvą ar apie skautų istoriją.

* Susisiekti su skautais iš visų Europos Sąjungos valstybių ir užsirašyti po smagią skautišką istoriją iš kiekvieno.

* ir t.t.!

JOTA-JOTI organizatoriai šiais metais siūlo įvairiausių virtualių žaidimų ir pramogų. Nepraleiskite šios puikios progos virtualiai pakeliauti po pasaulį ir susirasti naujų draugų! Tad, nemiegokit, registruokitės ir nepamirškite pasidalinti savo įspūdžiais su visu skautatinkliu!