Kas Naujo?

Skautų naujienos

2005-07-18

Visuomeninė aplinkos puoselėjimo akcija „Elgiuosi kitaip“

Lietuvos skautija dalyvauja visuomeninėje aplinkos puoselėjimo akcijoje "Elkis kitaip" (2005 m. liepa – rugsėjis), skatindama Lietuvos žmones nešiukšlinti ir prižiūrėti gamtą.

Informacija apie akciją
Įstojus į ES, Lietuva kaip Europos centras, vis daugiau traukia užsieniečių dėmesį unikalia gamta, architektūriniais paminklais.

Pagal praeitų metų ES ekspertų paskelbtas išvadas, Baltijos jūros, upų, ežerų ir tvenkinių vanduo yra vienas nešvariausių Europos sąjungoje. Taip yra dėl to, kad lietuviai dar linkę šiukšlinti.

Iš šių sampratų kilo idėja įvairiais komunikacijos kanalais priminti Lietuvos gyventojams apie tai, kad švari aplinka yra visų rūpestis. Ir svarbiausia yra pradėti nuo savęs, savo vaikų.

Kartu su Lietuvos Aplinkos Ministerija, miestų savivaldybėmis planuojame kasmetinį renginį, kurio metu bus skatinama elgtis kitaip ir prieš išmetant šiukšlę ne į tam skirtą vietą, gerai pagalvoti.

Akcija skirta kurti sąmoningą visuomenę, kuri rūpintųsi savo aplinka. Akcija tęsia pradėtą Lietuvos Aplinkos Ministerijos darbą – renginių ciklą aplinkosaugos tema.

Akcijos metu bus naudojami išorės reklamos stendai, TV reklama, reklama radijuje, spaudoje, reklama internete. Taip pat bus organizuojama fotonuotraukų paroda „Atsiųsk gėdingą vaizdą”. Akcijos metu bus dalinami maišeliai šiukšlėms, skirti automobiliuose, autobusuose, keliaujant, pliaže ir pan. Akciją nušvies oficiali spaudos konferencija ir informacija iš renginių.

Organizatoriai planuoja šią akciją rengti kasmet, taip prisidėdami prie aplinkos puoselėjimo.

Skautai prisidės prie šios akcijos skleisdami informaciją apie ją, taip pat dalindami akcijos šiukšlių maišelius įvairiose Lietuvos miestuose.

Nori prisijungti ir atlikti dar vieną gerąjį darbelį? Visai nesvarbu, iš kokio miesto ar miestelio esi, skambink akcijos koordinatorei:

Raminta Ruibyte, tlf.: 867788492, e-mail: kriauklyte@delfi.lt

Juk skautas - gamtos draugas!