Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-08-02

Utenos krašto stovykla

Utenos krašto stovykla sutraukė daugiau nei 100 stovyklautojų.

Šių metų liepos 11-19 dienomis vykusi Utenos krašto stovykla „BP kodas“ sulaukė daugiau nei 100 dalyvių, kurių tarpe buvo galima rasti tiek jau ilgai skautaujančių, tiek pirmą kartą dalyvaujančių skautų stovykloje.

Kaip leidžia suprasti stovyklos pavadinimas šiemet skautai iš Anykščių, Molėtų, Saldutiškio, Svedasų, Utenos, Visagino ir Zarasų gilinosi į senąjį skautavimą, šalia įprastų pramogų: vandens mūšio, purvo trasos ar vakarinio laužo, tobulino savo išlikimo įgūdžius, domėjosi pėdsekyste* ir žaidė naktinį strateginį žaidimą.

Visos stovyklos metu jaunesniųjų skautų ir skautų skiltys rungėsi tarpusavyje dėl geriausios skilties vardo, kuris po įtemptos kovos atiteko Lapių skilčiai, o tuo tarpu patyrusių skautų pastovyklei teko atlaikyti ne vieną išbandymą pionerijos, žygiavimo ir komandinio darbo srityse, kad laimėtų specialiai jiems įsteigta prizą – kebabus.

„BP kodas“ dar ilgai visiems dalyviams sukels daug smagių prisiminimų ne tik dėl įdomios ir įvairiapusės programos, bet ir dėl daugybės pirmųjų kartų. Stovyklos metu Molėtų šv. Paštalų Petro ir Povilo bažnyčioje buvo iškilmingai pašventinta pirmoji Utenos krašto vėliava, o paskutinę stovyklos dieną jaunesniųjų jūrų skautų įžodį davė 8 bebrai, taip galutinai įtvirtindami jūrų skautų valties egzistavimą ežeringame Utenos krašte.

* 2014m. Lietuvos skautijoje paskelbti specialybių metais. Daugiau apie specialybes gali sužinoti čia: http://www.skautai.lt/group/wall/groupId/419


S. Miglė Laurinavičiūtė