Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-04-30

Skautai kritinio mąstymo projekte

8 Lietuvos skautijos nariai balandžio 24-25 d. dalyvavo projekto "Kritinis mąstymas - neformaliam ugdymui" mokymuose.

Šių metų balandžio 24-25 d. 8 Lietuvos skautijos nariai dalyvavo projekto "Kritinis mąstymas - neformaliam ugdymui" (Nr. VP1-2.2-ŠMM-10-V-02-017) mokymuose, kurie vyko Vilniuje, viešbutyje "City Gate". 

Kartu su klasių auklėtojais ir neformalaus ugdymo specialistais iš Vilniaus, Molėtų, Mažeikių ir Šilutės, sesės Janina  Žvirblytė - Paslavičienė, Ilona Dauderienė, Eglė Budrytė, Viktorija Dervinytė, Šarūnė Luckaitė, Vaida Bakšienė bei broliai Sergejus Staponkus ir Vygantas Gaina, mokėsi, kaip rengti kritinio mąstymo mokymus savo organizacijose bei savo miestų švietimo įstaigose. 

Jau šią vasarą 8 broliai ir sesės, dalyvavę kritinio mąstymo mokymuose, patys kvies į  savo rengiamus mokymus, kuriuose supažindins su kritinio mąstymo pagrindais bei padės pritaikyti įgytas žinias savo vienetuose. Tokių mokymų tikslas - skleisti kritinio mąstymo metodus neformalaus ugdymo veiklose. 

Projekto metu buvo sukurta "Kritinio mąstymo ugdymo mokomoji medžiaga mokinių ir jaunimo organizacijų nariams", kurioje aiškinama, kaip galima ugdyti kritinį mąstymą dirbant su jaunimo grupėmis. 

Apie tolimesnę projekto eigą, ir apie patį projektą galite pasiskaityti čia: http://www.sdcentras.lt/proj_kmkopetencijos.htm

Projekto vykdytojas:
Šiuolaikinių didaktikų centras

Projekto partneriai: Mažeikių "Žiburėlio" pradinė mokykla, Molėtų gimnazija, Šilutės pirmoji gimnazija, Vilniaus Simono Daukanto progimnazija, Vilniaus "Vyturio" pradinė mokykla, Lietuvos skautija

Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.