Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-04-05

10 BŪDŲ KAIP PASAKYTI AČIŪ

Su geru oru gimsta ir geros idėjos. Kviečiu visus pradžiuginti tuos, kuriems jūs esate patys svarbiausi – savo vadovus!

Skaute, nemiegok! Pavasaris jau įpusėja: saulė šviečia vis dažniau ir šilčiau, gamta džiugina spalvomis ir garsais. O su geru oru gimsta ir geros idėjos. Todėk kviečiu visus pradžiuginti tuos, kuriems jūs esate patys svarbiausi – savo vadovus! Dalinuosi keliomis paprastomis idėjomis kaip pasakyti AČIŪ. NES TAI DARYTI ŠITAIP LENGVA!

1. Padovanok rankų darbo atviruką. Jeigu esi kruopštus, taip pat gali pagaminti knygos skirtuką ar koliažą. Nieko sudėtingo, o įdėtą širdį tikrai pastebės.

2. Iškepk pyragą. Jeigu mėgsti gaminti ar tiesiog nebijai eksperimentuoti virtuvėje, gali iškepti sausainių ar net bandelių. Visi mėgsta skanėstus, o ypač naminius!

3. Sukurk eilėraštį ar dainą. Jeigu tu ar visa tavo skiltis esate kūrybingi ir muzikalūs, tai puiki proga iki ausų priversti nusišypsoti savo vadovą. 

4. Parašyk laišką. Jeigu nesijauti pakankamai kūrybingas, gali mintis ir padėką išsakyti laiške. Nebūtina mokėti gerai rašyti, kad pasakytum nuoširdžiausią „ačiū“, tereikia sudėti visas mintis ir žodžius, kurių, manai, tavo vadovas yra vertas. 

5. Padovanok nuotrauką. Gali padovanoti nors ir visą nuotraukų koliažą ar bukletą, su smagiausiomis įamžintomis akimirkomis kartu. Nuotraukos nepasimes, priešingai – nuolatos primins džiugų laiką praleistą drauge.    

6. Sukurk filmuką. Jeigu su skiltimi ar visa draugove nestokojate kūrybiškumo ir  novatoriškumo, griebkit kamerą ir įamžinkit sveikinimus. Dėkokite visi kartu ar atskirai, vienodai arba skirtingai – taip, kaip kiekvienas mokate geriausiai. 

7. Per mažas „ačiū“? Nori kad visas miestas žinotų, kokį gerą vadovą turite? Nesidrovėk ir parašyk straipsnį į laikraštį, kodėl jis yra visoks koks –iausias, ar net paskambink ir padėkok per klausomiausią vadovo radijo stotį!

8. Ego masažas. Sueigos metu, su kiltimi susėskite į ratą, o viduryje pasodinkite savo vadovą. Visi iš eilės (arba nebūtinai) pasakykite bent po vieną dalyką, už kurį norite būtent šiam vadovui padėkoti. Galite kiekvienas pradėti su fraze: „Aš džiaugiuosi, kad esi mano vadovas, nes..“.

9. Suorganizuokite iškylą ar atsipalaidavimo vakarą. Pasikvieskite savo vadovą į savo pačių surengtą išvyką, neleiskite jam nieko organizuoti, viską atlikite patys – leiskite jam pasijusti pilnaverčiu dalyviu, o ne organizatoriumi. Taip pat galite suorganizuokite jam poilsio popietę/vakarą: pasikvieskite jį į kiną, teatrą ar koncertą.

10. Pasisiūlykite padėti. Be galimybės atsisakyti pasiūlykite savo pagalbą jo kasdieninėje buityje, ar darbuose: padėti sutvarkyti sodą, pagelbėti remonto metu, prižiūrėkite vaikus ir pan. Būdami naudingi padėkosite DVIGUBAI!

kand. į vyr. skautes Silvija Bialoglovytė