Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-04-04

„Vyšnios kauliukas ankstyvą pavasarį“ Pilviškiai-Veiveriai

Iš patyrusių skautų gyvenimo.

Kovo 29 dieną keli patyrę skautai išsiruošė pasivaikščioti. Liaudies išmintis sako: „anksti kėlęs – nesigailėsi.“, tad atsikėlę dar prieš aušrą, 6.30 val. jau buvo sutartoje vietoje – Pilviškiuose. Puikios nuotaikos visi išžygiavome Juozūniškių ir Varakiškės link. Stabtelėję Antanave užkandome, apžiūrėjome koplyčią ir iškėlę klausimą „ką man asmeniškai reiškia tikėti?“ patraukėme toliau.

Žemėlapis rodė, kad yra kelias link tilto per Pilvę, tačiau pasirodė, kad „geriau aplink mylią, negu tiesiog į skylę“. Kiek paėjėję ežiomis ir išėję į žvyrkelį, grįžome į kelią, kuriuo atėjome ir sukome Plioplių kaimo, o vėliau ir Bagotosios link.

Saulė, kildama vis aukščiau, kaitino orą, tačiau garas iš burnos vis tiek kilo. Keliaudami vieni su kitais kalbėjomės, juokavome, aptarėme pasaulio ir Lietuvos aktualijas, kilometražą ir kitas su žygiu susijusias detales. Kirsdami geležinkelio bėgius pasimojavome su sese Vilma Staugaitiene. Tikrai maloni ir netikėta staigmena!

Galiausiai įžygiavome į Bagotąją. Ten mūsų jau laukė sesė Vita Gudyninė. Visi susirinkome klebonijoje pas kun. Mindaugą Martinaitį, kuris mus pasitiko su arbata, pyragais ir kitokiais skanėstais. Atsikvėpėme, pasistiprinome ir truputį papasakojome kun. Mindaugui apie skautus.

Vėliau ėjome į bažnyčią, uždavėme iškilusius klausimus. Kun. Mindaugas pasidalino savo pašaukimo istorija, patarė kaip atpažinti savo pašaukimą. Patyrusiems skautams – tai be galo vertingas liudijimas. 

                      Galiausiai atėjo pietų metas. Sustojome ramioje aikštelėje. Užkūrus ugnį ir visi kartu kepėme dešreles. Pavalgę atsikvėpėme ir užsiklijavome pūsles, kam jų buvo iškilę ( jau buvome įpusėję savo kelionės trasą. :)

                      Išsiruošę į kelią pakilome ir žygiavome toliau: Kazlai I, Kazlų Rūda, Jūrė, Kazliškiai su vasaros estrada kurioje vasaromis vyksta gyvos muzikos festivaliai, gervės raistuose, pirmosios plukės. Skautiškų įgūdžių ir skilties vienybės patikrinimas išbandymuose. Taip pamažu ties Jūrės miesteliu ir sutemos užklupo...

                      Išsitraukę liemenes, atšvaitus ir prožektorius žygiavome toliau. Paskutinieji kilometrai iki Veiverių buvo tikras išbandymas, nes visi jau pavargę, kuprinės slegia pečius... Galiausiai pasiekę tikslą – pirmiausia atsikvėpėme, po to dar kartą pavalgėme ir susiruošę nakčiai užmigome. Diena buvo produktyvi: apsilankėme ir svečiuose ir spėjome nupėdinti daugiau nei 50 kilometrų.

                      Sekmadienis buvo skirtas maldai ir pokalbiams apie tikėjimą. Ryte - kryžiaus keliai, šv. Mišios, graudūs verksmai Veiverių šv. Liudviko bažnyčioje; pusryčiai. Vėliau – Agnės istroija, vertybių testas iš 104 klausimų, dalinimasis apie tai kas man asmeniškai yra tikėjimas, koks mano santykis su Dievu. Taip pat – ko patyrusių skautų patyrimo laipsniuose bei dvasinėje programoje  trūksta ir ką reikėtų išplėsti/ papildyti.

Galiausiai pavalgę pietus sukome namų link. Pokalbiai apie vakar dieną ir ateities planus buvo plėtojami iki kiekvienas pasuko savo namų link.

Žygio maršrutas:

Patyrę skautai: Simas, Rokas,  Elvinas, Deimantas, Gabrielius, Justas.

Kandidatas į pat. sk.: Lukas.

Vadovės: sktn. Janina ir psktn., vyr. sk. Rūta.