Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-04-01

Metas išmokti daugiau

Skelbiame balandį skautiškų specialynių mėnesiu! Laikas išmokti ką nors naujo!

Broliai ir sesės,

dėkojame už Jūsų įspūdžius ir mintis kovo mėnesį. O skaityti tikrai buvo ką! Jei dar kas nematėte, primename, brolis Rokas ieškojo pamestos sesės ir analizavo, kodėl išeinama iš skautų, brolis Darius žvelgė kiek giliau nei Lietuvos sienos ir apžvelgė Ukrainos skautų situaciją bei dalinosi mintimis apie tylųjį kaimyną (čia ir čia). Ne mažiau įdomu buvo skaityti sesės Ievos straipsnį apie vizitą Lietuvos skautų sąjungoje, Amerikoje, sesės Rasos pasakojimą apie tunto 90-metį bei kitus jūsų pasakojimus. Ačiū, kad dalinatės mintimis ir įžvalgomis! 

Labai dėkojame visiems rašiusiems praėjusio mėnesio pilietiškumo tema. Mėnesio skautu skelbiamas brolis Darius Laurinavičius, rašęs apie Ukrainos skautus. Broli, dėkojame, jog esi pilietiškas, žvelgi toliau nei savas kiemas bei daliniesi mintimis! Tikimės ir toliau būsi aktyvus skautatinklio dalyvis!   

Vis labiau pavasarėjant ir ilgėjant dienoms, atrandame daugiau laisvo laiko, galbūt noro mokytis ir mokyti kitus. Todėl siūlome, balandžio mėnesį rašyti apie skautiškas specialybes. Metas pasireikšti žygeiviams, fotografams, virėjams, medikams, astronomams ir kitiems turintiems specialybę arba norintiems ją įgyti. Pasidalinkite patirtimi ir naudinga informacija kaip lengviau įsisavinti specialybės žinias. O gal pasidarysite sueigą savo skiltyje ir kartu mokysitės kurios nors specialybės? Tad linkime atradimo džiaugsmo mokantis ir mokant kitus, bei žinoma, tikimės, kad nepamiršite papasakoti kaip jums sekėsi!

Mokytis - puiku, bet dar smagiau padėti išmokti kitiems!

Sesė Jolita ir Komunikacijos skyrius