Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-03-22

LS vadovų suvažiavimo apžvalga

LS vadovų suvažiavimo naujienos

LS vadovų suvažiavimą galite stebėti gyvai!


Live streaming video by Ustream

Šiandien Kauno m. savivaldybėje vyksta LS vadovų suvažiavimas. 

10:22 Sveikinimo kalbas sakė LR krašto apsaugos ministras Juozas Oleka. Savo kalboje jis linkėjo išlikti budriems mus supančių pavojų akivaizdoje. 
Taip pat kalbėjo Jaunimo reikalų departamento direktorius Mindaugas Kuliavas, Ugdymo plėtotės centro direktorius brolis Giedrius Vaidelis, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos valdybos pirmininkas Andrius Palionis, Žemaitijos skautų organizacijos vyr. skautininkas Andrius Byčius.

10:43 Pranešimą sako kultūros istorikė prof. Ingė Lukšaitė.

Savo pranešime ji kalbėjo apie istorinės patirties svarbą bei kultūros margumą šiuolaikinėje Lietuvoje. "Atsiribojimas ir buvimas visiškai užkonservuotose kultūros formose negarantuoja išlikimo. Idealus atvejis yra tolerantiška ir demokratiška tauta, sugyvenanti su kitomis, tačiau išlaikanti ir savo kultūrą", kalbėjo ji.

10:55 Sveikinimo kalbą sakė Rotary Lietuvos komiteto pirmininkas Juozas Šarkus.

11:01 Prasideda oficiali suvažiavimo dalis. Į suvažiavimo prezidiumą išrinkti Tarybos nariai broliai Saulius Arlauskas, Tomas Broga bei Saulius Jurevičius. Renkami sekretoriato bei balsų skaičiavimo komisijos nariai.

11:15 LS vyr. skautininkė Ieva Žilinskienė pristato LS 2013 m. veiklos ir finansinę ataskaitą. Su veiklos ataskaita galite susipažinti čia: http://www.skautai.lt/document/download/id/8396

11:44 LS Tarybos Tomas Broga pirmininkas pristato Tarybos veiklos 2013 m. ataskaitą.

11:52 LS Kontrolės komisijos pirmininkas Donatas Kaminskas pristato komisijos kadencijos veiklos ataskaitą. 

12:01 LS Tarybos narė Jorė Astrauskaitė LS Etikos komisijos primininkės Jolitos Buzaitytės-Kašalynienės vardu pristatė komisijos kadencinės veiklos ataskaitą.

12:05 Suvažiavimas patvirtino visas šias ataskaitas.

12:43 Plenarinė sesija po pertraukėlės tęsiasi. Šiuo metu vyksta diskusijos dėl įstatų/nuostatų keitimo. Daugiau apie priimtus sprendimus - po suvažiavimo.

13:26 Sesės Dovilė Vinkevičiūtė bei Barbora Drąsutytė pristato savanorystės sutarčių klausimą.

13:32 Prasideda kandidatų į LS Tarybą prisistatymai:

Šarūnas Andrulevičius: "Skautauju jau 8 metus, ir šiemet jau jaučiuosi pasiruošęs prisijungti prie organizacijos valdymo. Gyvenime užsiimu verslu, esu kartais kritiškas ir turiu naujų idėjų"

Dalia Autukienė: "Skautauju nuo 1999 m., vadovauju Kauno kr. Šventosios tuntui. Turiu daug veiklų, tačiau žmonės tiki, kad galiu būti naudinga ir LS Taryboje"

Donatas Barsys: "Esu iš Telšių, gerai išmanau kaip skautavimas vyksta provincijoje, todėl manau kad tai galėčiau gerinti. Mane užaugino patys geriausi vadovai, todėl noriu tęsti šią tradiciją"

Kęstutis Kulikauskas: "Buvau Taryboje 7 metus, vėliau sekė metai pertraukos. Dabar tikiu kad galiu sugrįžti. Esu tuntininkas Panevėžyje"

Sergejus Staponkus: "Esu iš Šiaulių, Aušros draugovės draugininkas. Ateina laikas kai supranti kad užtenka virti savose sultyse ir laikas atrasti kažką naujo, todėl manau Taryba galėtų būti ta vieta"

Andrius Šakalis: "Esu Telšių tunto vyčių draugovės draugininkas, su skautais pradėjau klajoti nuo maždaug 1998 m. Einu į Tarybą, nes kažkam reikia darbuotis skautijos ir Tėvynės labui"

Visvaldas Varžinskas: "Šiemet baigiasi mano kadencija Taryboje, tuos du metus praleidau labai puikiai. Dirbau strateginiame komitete, kuris per tą laiką tapo tikrai prasmingu. Vienas mano darbų - LS atstovavimo kaklaraištis. Daug padaryta, noriu dirbti toliau"

Juozas Žemaitis: "Skautauju nuo 1989 m. Į Tarybą einu jau antrą kartą"

Rolandas Žiogelis: "Einu į Tarybą antrą kartą, dėl to suspendavau visas kitas veiklas, kurios trukdė skautams. Einu vėl ir stengsiuos toliau dirbti skautijos labui"

Rita Baranauskienė: "Esu iš Alytaus, skautauju 20 metų. Esu Alytaus tunto tuntininkė. Mane kviečia jau antrus metus, tikiu kad čia galėsiu atstovauti savo kraštui"

15:08 Po pietų pertraukos prasideda kandidatų į LS Kontrolės komisiją prisistatymai:

Edita Andrijauskienė: "Prieš du metus atėjau į komisiją ir sakiau "na dabar jau kontroliuosim". Išties daug nuveikėm per tuos du metus, tačiau noriu priminti visiems - kad ir kurioje komisijoje ar taryboje būtumėt, atminkit, kad esame skautai ir dirbame dėl Lietuvos skautijos"

Donatas Kaminskas (pristatė Liną Jakaitytę): "Lina komisijoje yra jau daug kadencijų, eina dar vienai. Kaip komisijos pirmininkas galiu pasakyti, kad ji labai sąžiningai atlieka visus darbus komisijoje, todėl labai siūlau balsuoti už ją"

Donatas Kaminskas apie save: "Buvau komisijos pirmininkas, skautauju jau tikrai senokai. Buvau ir Pirmijoje, ir Taryboje, tačiau Kontrolės komisija man arčiausiai širdies. Einu dar vienai kadencijai, nes matau tame prasmę. Tikiu kad komisijos statusas Lietuvos skautijoje gali būti dar geresnis. Noriu tęsti pradėtus darbus ir įgyvendinti kitus planus"

Kristina Podėnaitė: "Esu iš Panevėžio krašto, skautauju nuo 1995 m., padariau pertrauką, bet dabar vėl grįžau. Mėgstu kontroliuoti, vadovauti, todėl išlindau iš miško ir einu į komisiją"

Milda Vaičiūnaitė: "Sveiki, esu iš Vilniaus krašto, buvau vieną kadenciją Kontrolės komisijoje. Būnant komisijoje mes atradome savo kelią, puikiai susidirbome, todėl tikiu kad tikrai galime tęsti savo darbus"

15:22 Kandidatų į Etikos komisiją prisistatymai:

Onutė Mincienė: "Skautauju jau dvidešimtus metus, per tą laiką buvau ir Taryboje, ir Kontrolės komisijos pirmininke, todėl dabar pagal amžių manau, kad laikas išbandyti save Etikos komisijoje"

Lina Rinkauskaitė: "Esu Panevėžio krašto seniūnė. Einu į šią komisiją nes tikiu kad turiu pakankamai tikslų žvilgsnį į skautiškas vertybes, ir manau kad komisijoje galėčiau prisidėti prie jų saugojimo"

Audronė Levickienė: "Esu Marijampolės kr. Suduvos tunto tuntininkė. Prieš 4 metus buvau išrinkta į Etikos komisiją ir tada jaučiausi kad tik laukiame, kol sulauksime kokio rašto kad galėtume kažką veikti, ir po kadencijos buvau nusivylusi. Dabar tikiu kad Etikos komisijos nariai patys turi įžvelgti, kur yra problemų, ir kaip jas spręsti. Skautiškos vertybės, kuriomis vadovaučiausi, telpą į Geležinį priesaką: skautas visada sąžiningai atlieka visas savo pareigas"

Aušra Kavaliauskienė: "Tai būtų mano pirmosios pareigos be draugininkės pareigų. Manau kad turiu tam gyveniškos patirties bei moralines nuostatas, todėl čia ir einu"

Janina Joneliūnienė: "Skautauju nuo 1998 m., vadovauju Veiverių Kunigaikščio Gedimino draugovei. Dvejus metus buvau Taryboje, tačiau visada linkau į klausimus, kurie labiau liečia etiką. Esu tikybos/etikos mokytoja, todėl manau kad tai būtų mano sritis"

Jolita Buzaitytė - Kašalynienė (ją pristatė Saulius Jurevičius): "Jolita yra turėjusi daugybę pareigų organizacijoje. Ji yra labai garbingas žmogus, tikrai žinantis ką daro, ir mano nuomone ji yra vienas vertingiausių žmonių, kuriuos turime organizacijoje"

15:44 Prasideda rinkimai į LS Tarybą, Kontrolės bei Etikos komisijas.

16:45 Suvažiavimas tęsiasi: Tomas Rakovas pakvietė prisijungti prie LS strategijos kūrimo, Vytautas Zulonas pristatė Skautų žemės projekto naujienas, Aistė Lukaševičiūtė, Ieva Žilinskienė, Valdas Rakutis bei Visvaldas Varžinskas pristatė Skautų paramos fondą, Rasa Dumčiūtė informavo apie neformaliojo švietimo krepšelį bei situaciją LS. Akvilė Milkevičiūtė pakvietė dalyvauti 2% rinkimo akcijoje, Jonas Dragūnas pakvietė dalyvauti "Skautai Neskautams" stovyklose. Vytautas Zulonas priminė apie Vilniuje vyksiančią pavasario šventę. 

17:12 Skelbiami rinkimų rezultatai:

Į LS Tarybą išrinkti Visvaldas Varžinskas, Rita Baranauskienė, Šarūnas Andrulevičius, Kęstutis Kulikauskas, Andrius Šakalis, Sergejus Staponkus, Dalia Autukienė, Donatas Barsys.

Į LS Kontrolės komisiją išrinkti Donatas Kaminskas, Edita Andrijauskienė, Milda Vaičiūnaitė, Kristina Podėnaitė, Lina Jakaitytė.

Į LS Etikos komisiją išrinkti Jolita Buzaitytė-Kašalynienė, Aušra Kavaliauskienė, Audronė Levickienė.

Sveikinimai!

17:20 Teikiami ordinai Už Nuopelnus ir Lelijos.