Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-02-22

Ir aš švenčiu įkūrėjo dieną!

Pasakojimas, kaip sesė Emilija šventė įkūrėjo dieną.

Prieš 157 metus, išaušo graži vasario 22-osios diena, kuomet gimė, Mūsų, mieli skautai, tėvas - Robertas Baden-Powell'is. 

Ar kada pagalvojote, jog jeigu ne jis, ir ne jo graži skautybės idėja, gimusi 1899 metais, ar mes dabar egzistuotume? Ar darytume gerus darbus ir būtume visi kartu, vieninga ir didelė šeima? Brolio Roberto dėka, mes visi kartu, darome pasaulį šviesesnį ir geresnį. 

Šiandien, mes visi vienaip ar kitaip švenčiame brolio Roberto gimtadienį.  Noriu pasidalinti, kaip šią šventę švenčiu aš..

Nors skautauju tik pirmus metus ir kaklaraiščio dar neturiu ( todėl negalėjau nusifotografuoti su kaklaraiščiu.), per šį laiką spėjau įgyti mažą dalelę patirties, kuria pasidalinti nusprendžiau su tais, kurie apie skautus nėra nei girdėję.

Nieko nelaukusi, nusprendžiau aplankyti savo brangius senelius ir papasakoti jiems apie skautus.

Man papasakojus apie skautybės idėją, apie skautų daromus gerus darbus ir vienybę,  seneliai sunkiai patikėjo, jog mes, skautai, esame būtent tokie, kaip aš papasakojau,  tačiau jie džiaugėsi,  kad užsiimu šia veikla, kad skautaudama galiu tiek daug patirti ir išmokti.

Taipogi apie skautus papasakojau ir savo draugams, jiems skautų veikla taip pat pasirodė įdomi ir smagi.

Labai džiaugiuosi jog šauniai praleidau laiką ir supažindinau kitus su skautų veikla.

Švęskite šią džiaugsmingą dieną, broliai ir sesės! Sekime mūsų įkūrėjo pėdomis ir darykime pasaulį šviesesnį!

Sesė Emilija.