Kas Naujo?

Skautų naujienos

2005-05-18

Lietuvos skautijos narys Europos jaunimo forumo asamblėjoje

Šių metų balandžio 22-23 dienomis Briuselyje Lietuvos skautijos narys Arūnas Kemežys dalyvavo Europos jaunimo forumo (EYF) asamblėjoje(COMEM). Asamblėjose, kurios vyksta 2 kartus per metus, yra svarstomi įvairūs klausimai, susiję su jaunimo veikla ir politika Europoje. Europos jaunimo forumas yra didžiausia Europos skėtinė jaunimo organizacija, vienijanti nacionalines jaunimo organizacijų tarybas ir didžiausias jaunimo organizacijas, veikiančias Europoje. Tai yra pagrindinis Europos tarybos ir Europos komisijos partneris, padedantis atstovauti jaunimui ir jo poreikiams. Galime pasidžiaugti, kad šiuo metu Europos jaunimo forumo prezidentas yra lietuvis Renaldas Vaisbrodas. Arūnas Kemežys kartu su Aljosa Ravnikar (Slovėnija) ir Lidija Pozaic Frketic (Kroatija, WOSM Europos regiono komiteto pirmininke) asamblėjoje atstovavo WOSM interesams šioje organizacijoje. Reikia pasidžiaugti, kad Lietuvos skautijos nariai yra ne tik pasyvūs stebėtojai, bet ir aktyvūs WOSM politikos formuotojai; jų vardai Europos jaunimo struktūrose ir pasaulinio lygio jaunimo renginiuose pristato ne tik juos pačius, bet ir Lietuvos skautiją. Daugiau informacijos www.scout.org/europe ir www.youthforum.org

Šių metų balandžio 22-23 dienomis Briuselyje Lietuvos skautijos narys Arūnas Kemežys dalyvavo Europos jaunimo forumo (EYF) asamblėjoje(COMEM). Asamblėjose, kurios vyksta 2 kartus per metus, yra svarstomi įvairūs klausimai, susiję su jaunimo veikla ir politika Europoje.

Europos jaunimo forumas yra didžiausia Europos skėtinė jaunimo organizacija, vienijanti nacionalines jaunimo organizacijų tarybas ir didžiausias jaunimo organizacijas, veikiančias Europoje. Tai yra pagrindinis Europos tarybos ir Europos komisijos partneris, padedantis atstovauti jaunimui ir jo poreikiams. Galime pasidžiaugti, kad šiuo metu Europos jaunimo forumo prezidentas yra lietuvis Renaldas Vaisbrodas.
Arūnas Kemežys kartu su Aljosa Ravnikar (Slovėnija) ir Lidija Pozaic Frketic (Kroatija, WOSM Europos regiono komiteto pirmininke) asamblėjoje atstovavo WOSM interesams šioje organizacijoje.

Reikia pasidžiaugti, kad Lietuvos skautijos nariai yra ne tik pasyvūs stebėtojai, bet ir aktyvūs WOSM politikos formuotojai; jų vardai Europos jaunimo struktūrose ir pasaulinio lygio jaunimo renginiuose pristato ne tik juos pačius, bet ir Lietuvos skautiją.

Daugiau informacijos www.scout.org/europe ir www.youthforum.org