Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-12-09

Stasio Jameikio draugovė sutiko žiemą slėpdami lobį Panemunės Šile

Žinia visiems skautams, prijaučiantiems piratams, nuotykių ir lobių ieškotojams ir serialo "Didžiojo sprogimo teorija" veikėjams (nerdams)

Žinia visiems skautams, prijaučiantiems piratams, nuotykių ir lobių ieškotojams ir serialo "Didžiojo sprogimo teorija" veikėjams (nerdams).
 
Stasio Jameikio vardo draugovė papublikavo pirmojo lietuviško skautiško slēpņošana koordinates. 
 
Nežinantiems, kas tas ģeoslēpinis yr, galima pasakyti, Geocaching yra lauko užsiėmimas: jo žaidėjai ieško lobių, naudodami navigacinį (GPS) prietaisėlį ar mobilųjį išmanofoną su GPS. Lobiai slepiami gali būti bet kurioje pasaulio vietoje. Sumedžiojus lobį, reikia įrašyti savo vardą, kad radote. Taip gausite taškų. Ir karmos. Ir žinokit, kad jus nuolatos stebi karmos policists.
 
Mūsų pakavotas lobis vadinasi Antroji tautinė skautų stovykla Panemunėje 1938.
 
jo išsamų aprašymą ir koordinates rasite adresu http://coord.info/GC4TDC7
 
Šis lobio ieškojimas - ištrauka iš virtualios kelionės po Antrąją tautinę skautų stovyklą Aukštojoje Panemunėje, Kaune, vykusią 1938-taisiais metais. Ieškodami šio lobio Jūs aplankysite dvi pastovykles ir vėliavų aikštę. Viena pastovyklių priklausė studentų skautų korporacijai "Vytis", antroji - Kauno Pilies tuntui.
 
Dėmesio! Dažnai geocach lobiuose būna palikta keletas simbolinių niekučių mainams arba dovanai. Šiame lobyje, pirmieji laimingieji suradę, ras tikrai dosnių skautiškų dovanėlių. Bet jeigu turėsite ką nors su savimi - galite drąsiai palikti mainais.
 
Jeigu dar nesate išbandę šios turiningos pramogos, turėkite mintyje, kad:
 
1. Jums reikės užsiregistruoti tinklainėje http://www.geocaching.com/
 
2. Patogiausia - mobilaus telefono su GPS ir Appsais. Arba bent GPS.
 
Telefonui su Android windowsais verta įsidiegti tokią kaip http://www.cgeo.org/ CGEO programėlę ieškojimui. Ir daugiau apie technologijas nebekalbesim. Nerdai, eikit į www.elektronika.lt
 
Bonus karma tiems, kurie kažkaip sugebės rasti vien su analoginiu kompasu.
 
kaip sakoma, TFTC ir
 
Budėkit!  ¥
 
 
Broliai Vyčiai iš Stasio Jameikio Draugovės