Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-11-29

Ar jau esame pasiruošę nešti šviesą ten kur jos nėra?

Betliejuje uždegta ugnis keliausianti aplink pasaulį.

Michaelis – Taikos Ugnies vaikas 2013

2013-ųjų Taikos Ugnies vaikas kilęs iš Austrijos, Traun apylinkių. Dvylikametis Michaelis Weizlinbaumer'is lapkričio 26 d. lydimas savo mamos ir kelių šimtų Austrijos piligrimų Betliejuje, Jėzaus gimimo vietoje, uždegė šviečiantį Kalėdų simbolį.

Jau dvidešimt septintus metus Betliejuje uždegta ugnelė iš Austrijos platinama po visą Europą kaip Šventų Kalėdų – Taikos žinia.

Šių metų Betliejaus Taikos Ugnies vaikas, kaip padėką už visą savotišką ir titanišką darbą, po vasarą Austriją nusiaubusio potvynio, buvo atrinktas iš jaunųjų ugniagesių savanorių tarpo.

Jaunieji ugniagesiai iš Linzo regiono jau keletą metų aktyviai jungiasi ir į Betliejaus Taikos Ugnies akciją ir renka aukas „Šviesa į Tamsą” fondui.

Bendruomenės  savanoris ungniagesys iš Achleino liudija: „aš kiekvienais metais per Kūčias dalinu Betliejaus Taikos Ugnį ir begalo didžiuojuosi, kad galiu prisidėti prie Ugnies nešimo iš šviesos į tamsą. Man tai tai pat svarbu, kaip svarbu buvo padėti potvynio ištiktiems žmonės. Juk visų svarbiausia – laikytis drauge“.

Michaelis Weixlbaumer'is, šių metų Taikos Ugnies Vaikas, mokosi trečioje klasėje. Jis savo kasdienine pereiga laiko išlaikyti klasėje harmoniją ir užstoti silpnesnius.

 

Šių metų moto "Išeik iš tamsos ir skleisk gėrį". 

Broliai ir Sesės, BUDĖKIT!