Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-11-27

Skautų forumo atgarsiai

Forumo įdomybių kampelio analizės :)

Kur didingas namas stovi

Skautai rymo po langais,

Broliai vyčiai traukia dainą

Ten su atgarsiais, aidais..

Vyr. sesytės tyliai moja,

Vakaro šalna baugi...

Mėnuo šypsos, lyg raudoja

Ir atspėti negali.

 

HEY, sesės ir broliai!

Lapkričio 22-24 d.   Didingame skautų name vyko SKAUTŲ FORUMAS: PAKLOK PASAULĮ SAU PO KOJOM.

Forume įnirtingai dirbo :

Užsienio ryšių komanda : Beatričė Leiputė, Barbora Drąsulytė ir Birutė Taraskevičiūtė. Per šio skyriaus paskaitėles sužinojome labai daug informacijos apie tarptautinius renginius ir mokymus. Kokios pagalbos galime tikėtis iš šio skyriaus ir kur kreiptis, bei ką daryti jeigu nori išvykti į užsienį su savo vienetu ir ką vertėtų žinoti išvykstant. Per praktines užduotėles ruošėme mini projektėlius .

Komunikacijos komanda : Laima Dagytė  ir Jorė Astrauskaitė . Taigi taigi taigi, šioje srityje daug sužinojome kas yra ir kas gali būti skautų ambasadoriumi, kaip mes įsivaizduojame save  taip mus mato ir kiti. Kaip atsakyti į sunkius\ lengvus klausimus ir tobulinome savo viešojo kalbėjimo įgūdžius, kaip kalbėti proporcingai ir įdomiai, nepasimesti ir kaip pasiruošti kalbai... Kaip kalbėti su žiniasklaida ir duoti interviu. Per praktinę užduotėlę, praktikavomės interviu  ir galėjome po to sužinoti savo klaidas ir kai ką patobulnti.

Atstovavimo komanda: Elena Sinkevičiūtė, Vytenis Simokaitis ir Juozas Meldžukas. O čia netrūko diskusijų apie jaunimo politiką, kuo ji yra naudinga skautams, kaip ji veikia, kokia yra jos struktūra ir kaip ji gali mums pagelbėti. Vytenio pasakojimas apie tolimesnes skautų vizijas (kultūrinė ir pan. ). Dar sužinojome apie ''Apskritas stalas'' veiklą, kuo jie gali mums padėti. :)

Tai pat plėtojome Honkonge vykusio kongreso temas. Kiekviena skiltis\grupė pasirinko po temą, ją pristatė. :)

VAKARO PROGRAMA!

Pirmasis darbelis buvo nupiešti  ''Skautai po 5 metų'', buvo pačių įvairiausių ir nuotaikingiausių darbelių, nuo požeminio ir slapto skautų veikimo, per žymiai patobulėjusią skautiją, kur viskas yra gaunama iš medžių...  iki skautų namo su saulės baterijomis varančio tolerancijos įsikūnijimo :)

Tadadadaaaam, tadadaaaam, tadadaaaaaam!!!

Nuostabų prisiminimų pliūpsnį sukėles filmas ''Gėrio Pėdomis''. Visai netikėtai (2-ieji (man atrodo)) gavome išskirtinę galimybę sugrįšti į stovyklos aurą....  ''Ryte žiogai, tamsoj laužai, sek gėrio pėdomis''. Šie žodžiai ne kartą skambėjo mintyse :)

ATSILIEPIMAI

Ar pasisekęs renginys?

Sesės Laima ir Beatričė:

- Manau, kad tikrai taip, nes dalyvių buvo net 17, iš įvairių Lietuvos kraštų. Na o ar tikrai pasisekė, pamatysime iš rezultatų, pristatymų kraštuose. - Kalbėjo s. Laima

-Taip, pritarčiau sesei Laimai, iš pačių dalyvių, atmosferos ir bendros nuotaikos galima spręsti, jog renginys buvo pasisekęs. Nebuvo jokių problemų ir per aptarimą, visi dalyviai sakė, jog daug ko išmoko. - Prasitarė sesė Bearičė. 

Abi sesės prasiterė, jog kitais metais planuoja daryti mokymų pratęsimą arba įnešti  naujų vėjų :)

- Sužinoju labai daug, pradedant atstovavimu ir baigiant komunikacijomis. Man  įdomiausia buvo komunikacijos skyrius, patiko simuliavimas interviu, mus filmavo ir  tada buvo aptarimas ką galėjome padaryti geriau. Namo parsivešiu daug naujų ''FACEBOOK'' draugų, nuotraukų ir labai gerą praleistą laiką bei naktinę programą ir nemažą žinių bagažą. Vienu žodžiu šis renginys buvo tikra atgaiva man, - įspūdžiais dalinosi brolis Lukas Kornelijus Vaičiakas.

- Per šį skautų forumą susipažinau su daug naujų skautų turinčių įvairios tarptautinės patirties tai pat sužinojau daug apie tarptautinius projektus, jaunimo politiką ir atstovavimą. Namo parsivešiu laba gerus įspūdžius daug geros informacijos apie viešąjį kalbėjimą, naujos patirties apie tarptautinių projektų organizavimą. Renginys buvo drąsinantis,- įpūdžiais dalinosi sesė Odeta Autukaitė.

 

Mokymai finansuoti Tautos fondo lėšomis.