Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-11-27

Visagino skautų nuotykiai Vilniuje

vso

Sį savaitgalį, lapkričio 22 - 24d. Konstantino ir Michailo cerkvės šimtmečio proga, atvykome į Vilnių. Tai buvo įdomi kelionė ir nuotykis, o tuo pačiu iššūkis mūsų vilkiukams buti piligrimais, ypač pirmą kartą. Karu su mumis, šį nuotykį padalino mūsų draugai - skautai iš rigos.

   

Gyvenimas vienuolyne - tai labai naudingas dalykas. Tai vieta, kur tu gali pabuti pats su savo mintimis. Po rytinės pamaldos, Vilniaus Gedimino technikos universitete mūsų lauke koncertas, kuriame mes ne praleidome progos sudalyvauti ir padainuoti dainas. 

  

Pasibaigus koncertui, veiklą pakito į fotokrosą po senamiestį. Keturios komandos turėjo nufotografuoti tam tikrus objektus, pagal tam tikras temas:

1. Žmonės aplink mus

2. Laikas į kelią drauguži

3. Čia jums ne lyguma

4. A pas mus kieme ;D

5. Po mumis verdanti jūra

6. O ten toli...

7. Ten ant kalno

8. Pasaka - melas

9. Mokslo granitas

10. O kas tam namelyje gyvena?

11. Ir tave Čiurlionis pieše

12. Žiema

  

  

  

  

  

  

Pasibaigus fotokrosui, mes apsilankėme Lietuvos jaunųjų kriksčionių sajungos skautus, pas kuriuos buvo labai dvasiško pobūdžio laužas (žvakė). Į svečius buvo pakviestas Tėvas Konstantinas, kuris pravedė puikią dvasiškos programos diskusiją. Kaip manai, ar jaunumui sunku būti geram, ar sunku būti blogam? Kodėl? Kas yra melas? Ką daryti, jeigu privalai pameluoti dėl gėrio? Pinigai ir gyvenimas? Ar moka jaunimas leisti laisvalaikį? Kas yra tikros emocijos? Pyktis? Viską tai buvo išnešta diskusijoje, kuri priverčia užsimastyti jaunimą, kad pasirinkti teisingą kelią gyvenime.

  

  

Dainuojant atisveikinimo dainą, mūsų nuotykis eina į pabaigą. Lieka tik gėrio akimirkos, kurios liks mums kaip patirtis tolimesniam gyvenimui ir iššūkiams...

  

BUDĖK!

Br. Uosis,

Visagino draugovė,

2013