Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-11-16

Ūkio skyrius primena, kaip sodą paruošti žiemai.

Ūkio skyrius primena kaip sodą paruošti žiemai.

Nenumaldomai artėja žiema. Atrodo, kad sodo darbai jau baigėsi, bet iš tiesų dar reikia daug darbų nudirbti norint sodą tinkamai paruošti žiemai. Keli praktiški patarimai jums ir jūsų tėveliams:

  1. Rudenį labai svarbu laiku nugenėti slyvas, vyšnias, išpjaustyti ir užtepti sodo tepalu ligotas ir nusilpusias šakas, nugnybti sparčiai augančių jaunų obelų ir kriaušių ūglius.
  2. Nepalikite nesugrėbtų lapų ir atliekų.
  3. Kol neprasidėjo stiprūs šalčiai, baikite balinti vaismedžių kamienus, nes balinimo medžiagos augalų kamienus žiemą apsaugo nuo kaitrių Saulės spindulių. 10 litrų vandens išmaišykite ir ištirpinkite 2,5 kg kalkių ir 0,5 kg vario sulfato. Kad lietus nenuplautų nuo augalų kamieno balinamojo skysčio, šiame tirpale dar ištirpinkite 100 g staliaus klijų. Nubalinti būtina ne tik augalų kamienus, bet ir storąsias jų šakas.
  4. Žoliapjovės paruošimas: įsitikinkite, kad žoliapjovė ir variklis yra švarūs. Nuvalykite žolės ir purvo likučius. Metalines žoliapjovės dalis padenkite antikorozine priemone.
  5. Prieš paspaudžiant pirmąjam šaltukui  jautrius žiemos šalčiams, augalus apdenkite. Tam puikia tiks mulčias(smulkinta pušų žievė), durpės, eglės šakos, medžiaginiai maišai, kartoninės dėžės, agro plėvelė, šiaudai.
  6. Apsaugokite jaunų medžių kamienus nuo, alkanų, žiemą užklystančių laukinių žvėrelių. Tam puikiai tiks aukščiau išvardintos priemonės.

 

Pasitikime žiemą tinkamai pasiruošę!!

Ūkio skyrius.