Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-11-11

Draugininkų mokymus prisiminus

Spalio 18-20 d. Kauno skautų name susirinko 16 žinių ištroškusių vadovų iš Vilniaus, Šiaulių, Telšių, Tauragės kraštų, Jūrų ir Oro skautų konferencijų.

Spalio 18-20 d. Kauno skautų name susirinko 16 žinių ištroškusių vadovų iš Vilniaus, Šiaulių, Telšių, Tauragės kraštų, Jūrų ir Oro skautų konferencijų.

Susirinkę penktadienio vakare ir šiek tiek susipažinę, pirmiausia dalyviai susiskirstė į keturias skiltis, ir iš kart stengėsi susikurti savo skilties dvasią – kūrė šūkį, galvojo ir gamino skilties simboliką. Vakarą praleidome prie simbolinio laužo, dar labiau pažindami vieni kitus, ragaudami savo pačių pagamintus skanėstus, ir kalbėdami apie skautiškas vertybes.

Šeštadienį ryte visi vos nubudę rinkosi į rytinę rikiuotę – prasidėjo pati intensyviausia mokymų diena. Tądien susipažinome su Lietuvos skautijos struktūra, gilinomės į jaunimo programą ir aiškinomės kaip ją įgyvendinti, išmokome planuoti savo vieneto veiklą. Po pietų šiek tiek atsipūtę gilinomės į skilčių sistemą, aiškinomės kokios yra draugininko pareigos ir koks turėtų būti draugininkas, susipažinome su grupės dinamika. Vakare visi jau buvo pavargę nuo didelio informacijos kieko, bet anksti skirstytis niekas nenorėjo. Todėl vakare turėjome vieną įdomiausių ir produktyviausių diskusijų apie komandos narių vaidmenius, kurios metu ieškojome būdų, kaip komandoje išlaikyti darną ir darbingumą. Akelės jau merkėsi ne vienam, bet diskusiją palikti buvo gaila.

Paskutinė mokymų diena jau buvo šiek tiek ramesnė – sužinoję kokia svarbi mūsų veikloje yra refleksija ir susipažinę su skirtingais refleksijos taikymo būdais, patys praktiškai išbandėm ją ir įvertinom įvykusius mokymus. Išsiskirstėme visi su skirtingomis nuotaikomis ir idėjomis. Tikimės, kad visi dalyviai parsivežė kažką svarbaus ir naudingo savo būsimai veiklai.

 

Ačiū visiems dalyviams už aktyvų dalyvavimą ir tikimės greitai susitiksime kituose skautiškuose mokymuose.

Draugininkų mokymų komanda