Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-12-02

Ar tavo vadovas vertas tapti Tikrojo Mazgo Riteriu?

Kviečiame išrinkti 2013 m. PAČIUS PAČIAUSIUS Lietuvos skautijos vadovus!

Tikrasis mazgas – vienas paprasčiausių, bet pačių stipriausių mazgų, naudojamų virvėms surišti.  Dėl savo tvirtumo ir paprastumo tikrasis mazgas tapo ne tik svarbiausiu skautišku mazgu, bet ir savotišku simboliu, reiškiančiu skautų vienybę ir stiprybę vykdant savo pareigas, dėl to tikrąjį mazgą galime pamatyti pasaulinėje skautų emblemoje.

 

Jau keletą metų Lietuvos skautijoje Tikrojo mazgo ženklais yra apdovanojami vadovai ypatingai pasižymėję per metus ir savo vienetų narių rekomenduojami, kaip PATYS PAČIAUSI tų metų skautų vadovai. Šiuos žmones galima palyginti su Tikrojo Mazgo Riteriais, o mazgo ženklelis parodo, kad šie sesės ir broliai yra šaunūs skautai ir įkvėpiantys pavyzdžiai kitiems.

 

Taigi, kaip ir kasmet skelbiame jau tradicija tapusius rinkimus, kurių metu kviečiame išrinkti 2013 m. PAČIUS PAČIAUSIUS Lietuvos skautijos vadovus.

 

Ar tavo vadovas galėtų būti:

 

1. Metų pasakorius.

2. Metų žygeivis - tas, kuriam pažįstami beveik visi keliai, net tie, kurių nėra žemėlapyje.

3. Metų išradingiausias - tas, kurio atrodo neįgyvendinamos idėjos, virsta realybe.

4. Metų mama / tėtis - pats rūpestingiausias.

5. Metų atradimas – geriausias naujas arba seniai matytas vadovas.

6. Metų laužavedys.

7. Metų kūrybiškiausias – tas, kurio idėjos užkrečia visus.

8. Metų savanoris - tas, kuris būdavo pirmas darbuose JS "Gėrio pėdomis" ir kituose skautiškuose raikaluose.

 

Mano vadovas pats šauniausias! Kaip jį nominuoti?

 

- Sugalvoti, kuriai nominacijai Tavo vadovas labiausiai tinka. Jeigu jis labai šaunus, gali nominuoti jį net kelioms. Juk būna ir taip.

- Trumpai parašyti, kodėl Tavo vadovas yra šauniausias būtent toje srityje (jei nominuoji jį kelioms, parašyti reiktų atskirai).

- Susirasti vadovo nuotrauką.

- Argumentus, kodėl būtent Tavo vadovas vertas laimėti, jo nuotrauką, vardą, pavardę bei skautišką vienetą ir pareigas jame, siųsti el.paštu suaugusieji@skautai.lt iki 2013-12-15.

 

2013-12-22 skautatinklyje prasidės atviras balsavimas! Kiekvienas skautas galės balsuoti už pasirinktą vadovą. Balsavimas tęsis iki 2014-01-06, o konkurso "Gražių dainelių daug girdėjau" metu (2014-01-18) vadovai bus apdovanoti specialiais Tikrojo Mazgo Ženklais.

 

LS Suaugusiųjų skyrius