Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-08-07

Kaip 40 britų skautų po Vilnių bėgiojo

Daug britų Vilniuj

Kaip 40 britų po Vilnių bėgiojo

Jau seniai tarp skautų pasklido žinia, kad mus šią vasarą turės aplankyti svečiai iš Didžiosios Britanijos.  Labaiusiai dėl to sukruto Vilniaus ir Panevėžio krašto skautai, nes būtent ten ir turėjo apsistoti mūsų taip laukiami svečiai. Vilniaus krašte ilgai ruošę programą, galiausiai išvydome juos gyvai. Kai kurie spėjo juos pamatyti vos išlipusius išlėktuvo, kiti tik kitą dieną, susirinkus Vilniaus traukinių stotyje ir laukiant kada galėsime išvažiuoti į Trakus. Vos tik man spėjus pasisveikinti su jais, prie manęs pribėgo vienas brolis ir paklausė ar mes tikrai eisim 10 kilometrų. Atsakiau taip ir nustebau pamačius, kaip jie visi išsigando, tačiau nuraminom juos ir susėdom į traukinį. Trakuose mūsų  maršrutas ėjo per pelke, o kadangi buvo ką tik paliję, eiti buvo ne pats patogumas.  

 

 

Galiausiai perėję pontoninį tiltą ir dar truputį, dainuodami nuėjomo iki salos pilies. Apžiūrėję ją išėjome ieškoti maisto, pakeliui ieškodami tualeto. Ypatingo britų skautų vadovų pageidavimu nuėjome iki IKI ir palikome juos ten kimšti čipsų. Grįžę patraukėme link traukinių stoties.  Laukdami traukinio bandėm mokyti juos ir ką nors pačios išmokti, tačiau mum nieko neišėjo, bet tai nesutrugdė dainuoti visą kelią grįžtant į Vilnių.

 

 

 

Antrą programos dieną turėjome orientacinį žaidimą po Vilniaus senamiestį. Pridarę daugybę „Beprotiškų nuotraukų“, apėję gausybę skulptūrų ir bažnyčių  galiausiai visi vėl susitikome ten kur ir išsiskyrėme – rotušės aikštėje. Taip mūsų neilga antra diena su Britais ir baigėsi.

 

Trečiają dieną, palikę britus kultūrintis Nacionalinėje Dailės Galerijoje galiausiai pasitikome juos prie Mindaugo tilto ir visi kartu nuėjome į  Kultflux neries krantinę( ar kad ir kaip ten ji vadinas) ir apturėjome labai smagų skautišką laužą su keptais uoboliais, žaidimais ir veikiančia dūmų signalizacija aplink virstantį ant žemės grilių. Taip dainuodami ir būdami nindzėm net nepastebėjome kaip atėjo laikas vėl atsisveikinti.

 

 

 

Tačiau tai dar nebuvo nepabaiga! Paskutinę dieną, nusprendėme atsisveikinti su mūsų numylėtais britų skautais taip, kad jie mūsų niekad nepamirštų.Su sijonais pabėgiojusios po traukinių ir autobusų stotis bei tarp jų,  taip pat sutikusios keistą vyrą laikiusį mus švedėm ir kalbėjusį su mumis vokiškai,  vos spėjom į traukinį važiuosiantį į oro uostą, kuriame jau sėdėjo dalis mūsųs draugų. Traukinį sulaukę keistų žvilgsnių, tačiau toliau dainuodami ir žaisdami pasiekėme oro uostą. Jame po kelis kartus atsisveikinę su visais, apverkę ir išsireikalavę visko ko norėjom, atsisveikinom dar kartelį ir prižadėjom dar kartą visi susitikti.

 

 

Ir galiausiai visus britus sugaudę feisbuke išgirdom iš jų atsiliepimų:

„ We had a lot of fun with the Lithuanian scouts by walking around town and doing different tasks! We enjoyed the campfire ran by the Lithuanian scouts and thoroughly enjoyed getting to know them!!“

Jason

„ It was the best part of the jamboree all together because I had the best times with the best people that I had met! I think Lithuania is a really beautiful country, and I hope you can all come and see what England is like! “

 

Rhiannon

„ When I was told I will be going too Lithuania I wasn’t sure about it. However I can now say I was privileged to stay in this wonderful country. Thanks goes too everyone who let us stay in their homes and showing us around Lithuania. I hope not to loose contact with everyone I met and I do plan to visit again. I will never forget my short time in Lithuania. “

Phill

Šiuo metu, visos jau baisiausiai išsiilgusios ir planuoja savo kelionę į britų tautinę 2013.

 

 

Dalyvavo Barbora, Beata, Kotryna, Silvija, Raminta,Spinta, Rokas, Martė, Greta, Elena, Elena, Ignas, Urtė, Ievutė, Jonas, Aida ir dar kažkas.

 

Ai, dar stoty sulaužėm ekskavatorių:D