Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-09-03

Projektas “Skautų namai - mūsų Namai”

Pagrindinis projekto tikslas yra surinkti lėšų nuosavo sklypo įsigijimui bei stacionarios skautiškos stovyklavietės įrengimui. Projektas yra itin ambicingas, todėl reikalauja nemažai jėgų ir laiko.

Mieli skautai, ar Jūs ką nors žinote apie Gilvelio kursus? O gal esate girdėję tik šį pavadinimą? Medinių kauliukų mokymai, kitaip vadinami Gilvelio kursais, yra aukščiausio lygmens skautų vadovų kursai. Šiuos mokymus užbaigusių žmonių skaičius Lietuvoje nuolat auga ir Lietuvos Skautija gali tik pasidžiaugti, kad vis daugiau vadovų jais domisi ir siekia praplėsti savo žinias bei įgauti naujų įgūdžių. O ar žinote kokius projektus vykdo Gilvelio kursantai? Jų būta daug ir įvairių, o šiame straipsnyje norime pristatyti vieną iš jų.

2010 metų vasarą dviems sesėms, Gilvelio kursantėms, gimė idėja - projektas, pavadinimu „Skautų namai – mūsų namai“. Pagrindinis projekto tikslas yra surinkti lėšų nuosavo sklypo įsigijimui bei stacionarios skautiškos stovyklavietės įrengimui. Projektas yra itin ambicingas, todėl reikalauja nemažai jėgų ir laiko.

2011 metais buvo užmegzti ryšiai su įvairiomis JAV esančiomis organizacijomis. 2012 metais projektas pajudėjo į priekį. Praėjusiais metais surinkta 2355 JAV dolerių. Šios lėšos buvo surinktos Vydūno fondo įsikūrusio JAV pagalba. Tėvas Antanas Saulaitis taip pat negaili patarimų ir palaikymo įgyvendinant šį sudėtingą projektą. Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie šio projekto, o ypač aukojusiems, už jų paramą įgyvendinant Lietuvos skautų svajonę bei tikimės tolimesnio bendradarbiavimo.

Skautų žemės projektas tęsiamas toliau ir šiais metais žinia apie jį pradedama skleisti Lietuvoje. Kviečiame visus Lietuvos skautus, tėvelius ir skautų draugus prisidėti prie šios svajonės įgyvendinimo. Visi drauge šią svajonę galime paversti realybe! Daugiau informacijos rasite aplankę Facebook paskyrą: http://www.facebook.com/SkautuZeme

Nenustojame vilties, kad nauji metai atneš dar didesnį pasisekimą, bei norime pakviesti visus prisidėti prie šios sėkmės! Ar kita Tautinė stovykla vyks nuosavoje stovyklavietėje – „Skautų žemėje“, priklausys nuo mūsų visų.

Budėkime!

Sesės psktn. vyr. sk. Alina Akulič ir gilv. psktn. vyr. sk. Rita Mažeikaitė